dinsdag 8 juli 2014

Paspoorten (Marja)

Het wordt tijd, dat Fons en ik onze paspoorten gaan vernieuwen.  Dat gaat niet hetzelfde als in NL. We hebben geen NZ paspoort, die gewoon met de post verstuurd kan worden. Nee, we doen het op zijn NL.

Dat houdt in , dat we naar Christchurch moeten afreizen ( 6 uur rijden), om aldaar onzelf te melden bij de ambassade. De is open tussen 10-12 uur, dus er is niet veel tijd voor een verkeersopstopping, pech onderweg of verkeerd rijden. De pasfoto's die in het paspoort gaan moeten gemaakt worden bij een speciale winkel. Of eigenlijk twee, die op onmogelijke plekken in Christchurch zitten. Fons en ik hadden al verschillende scenario's klaarliggen om dit probleem te tackelen. Want alleen wij moeten een nieuw paspoort, de kinderen voorlopig nog niet.

De plannen varieerden van de kinderen laten logeren, eehn en terug rijdne op een dag tot om beurten een dagje heen en weer vliegen. Maar na een aantal rekensommen kwamen we tot de concludie, dat we er net zo goed een mini-vakantie van konden maken. Dus nu is het plan, om donderdag veel te vroeg te gaan vertrekken, dan de foto's laten maken, ergens slapen en de volgende ochtend om 11:00 uur op de ambassade te staan. Want je moet een afspraak maken. Dat kon gelukkig online. En dan moest er per paspoort nog allemaal formulieren ingevuld worden en die moeten we dan allemaal niet vergeten mee te nemen ( ik heb hier al nachtmerries over gehad kan ik je zeggen.)

Dan hebben we de vrijdag nog om (ramp)toeristje te spelen en gaan we zaterdag ( iets minder veel te vroeg) weet naar huis terug. Allemaal in een auto om benzine te sparen, dus de hoeveelheid bagag is vrij beperkt. Ergens tussen alle plannen lag ook nog het idee, om een week een camper te huren en dan als serieuze toeristen rond te trekken. Maar ik ben erg blij, dat dat niet is doorgegaan. Hier in huis is het al niet warm te krijgen door de kou ( het vriest!!) en ik ben bang, dat het een week afzien was geworden in een camper. Maar misschien valt dat wel mee. Fosn kon trouwens toch geen vrij krijgen deze vakantie, omdat er geen andere artsen beschikbaar waren om hem te vervangen. dat is een klein nadeeltje als je ineen systeem als deze werkt.


Maar goed, we gaan dus een kijkje nemen in een Christchurch wat nog steeds half in aanbouw is na de aardbevingen van een paar jaar geleden. We hebben gehoord, dat er diverse musea weer/nog open zijn en het trammetje schijnt ook nog te rijden, dus we zien het wel. En dan kunnen we over drie jaar, als de kinderen aan de beurt zijn (als we hier dna nog wonen), het hele verhaal gewoon weer opnieuw doen.


Maar stel je voor dat je dit in NL zou hebben. Dat zou hetzelfde zijn als dat je zou zeggen, dat mensen hun paspoort in Parijs moesten  gaan halen. Niet dat ik daar bezwaar tegen zou hebben hoor, integendeel.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten