woensdag 23 juli 2014

Christchurch (Marja)

Het is alweer even geleden, maar we zijn dus naar Christchurch geweest. Daar zijn we in een auto in ruim zes uur naar toegereden.  Op donderdag heen, pasfoto's maken bij De Pasfotowinkel die volgens de ambassade als enige wist hoe dat moest. En dat bleek ook wel. We kregen twee verschillende maten mee, voor als de computer de ene maat niet zou pakken.

Iedereen wilde wel even poseren voor het blog!
Nadat we de pasfoto's hadden laten maken begon het echt werk. Want een hotel zoeken met behulp van de tomtom is het lastig navigeren, als de helft van de straten niet meer bestaan, gerepareerd worden of afgesloten zijn ten gevolgen van de aardbevingen van 3 jaar geleden.  Maar na een reuzeleuke toeristische tour ( we waren toch al lang onderweg, dat half uurtje ging ook nog wel).

Het hotel waar we in logeerden ( geen vakantiehuisje te vinden) lag in het centrum van Christchurch, zodat we een mooi uitzicht hadden op alle werkzaamheden die er gaande waren.

Vrijdagochtend zijn we naar de ambassade gegaan, maar niet voordat we natuurlijk even een bezoekje hadden gebracht aan een Nederlandse winkel/cafe. Daar hebben we even hagelslag en satesaus ingeslagen. Met als extra kadootje een zak met spekkies.

Natuurlijk klompen in de winkel.
We waren veel te vroeg bij de ambassade, want buiten het centrum was er niets te merken van de gevolgen van de aardbeving. Dus de tomtom  (en wij daarbij) hadden geen moeite om de weg te vinden.

Ziet er officieel uit he....
Na een uurtje stonden we weer buiten. Onze huidige paspoorten doorboord, zodat ze niet meer geldig zijn. De nieuwe paspoorten worden als het goed is met de post opgestuurd. Dat gaat een week of 3 -4 duren. Nu maar heel hard hopen dat we niet onverwacht de behoefte voelen om het land te verlaten , want dan hebben we een probleem.
De mevrouw van de ambassade had nog meer nieuws: deze afdeling gaat volgend jaar dicht! En die van Auckland ook, zodat iedereen in NZ naar Wellington toe moet reizen voor een paspoort. Dat geldt dus ook voor ons, want de kinderen moeten volgend jaar een nieuw paspoort. We gaan nog even bekijken hoe we dat moeten gaan regelen. Maar goed, we hebben nog even de tijd daarvoor.


Al met al een leuk weekend weg. Maar voorlopig niet voor herhaling vatbaar.....een van de vele gebouwen die in de steigers staan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten