vrijdag 22 juni 2012

Kraamweek (Marja)

En toen ineens was het zover: ik zat midden in mijn kraamweek. Ik zat alleen op mijn eigen wolk (de kleur was  grijzigblauwroze, maar even goed), helemaal in mijn eigen wereld. De gehele wereld buiten mijn deur ging aan mij voorbij. Mijn dag bestond uit bellen, mailen, regelen, rijden naar instanties, thuisblijven voor andere instanties, gesprekken voor formulieren regelen voor andere instanties en dan ergens nog een moment voor eten, drinken, koken en verhip; de kinderen ophalen, voorlezen, in bad doen en iets van spelen (die had ik ook nog ja....dat was ook zo! Verjaardagen en kinderfeestjes ? Toch eens in die agenda kijken.....).


              

In plaats van nachtvoedingen had ik nachtmerries (verkeerde incheckbalie op schiphol, per ongeluk alleen weggegaan...) en in plaats van spierpijn had ik hoofdpijn van alles.
En wat miste ik mijn kraamhulp! Zo'n echte, lieve hulp die me naar bed zou sturen tussen de middag, me zou verzekeren dat alles in orde zou komen, de was zou doen, me na mijn rustuurtje weer zou wekken met een bakje vers fruit en een arm om me heen zou slaan  als ik kraamtranen zou hebben.

Die kraamtranen had ik ook: toen een moeder vroeg, of ik ook nog naar de laatste sportdag van de kinderen  was gaan kijken.... nee dus.... En toen een vriendin aanbood om vrij te nemen, zodat ze me kon helpen met het schoonmaken van het huis....en toen ik een liedje hoorde op de radio dat alles in orde kwam.....
En toen ik mezelf afvroeg, of ik nu wel genoeg aan het genieten was van alle laatste keren tussen al dat geregel door... of ik nu mensen niet te kort zou doen als ik zou zeggen  dat ik even geen behoefte had aan " kraamvisite".  Tranen genoeg!


Toch heb ik dan ergens in dit geheel mijn "bevalling"  van het avontuur gemist.
 Maar toen ik even doordacht, bedacht ik me, dat die vergelijking met een zwangerschap helemaal zelf verzonnen was, en dat ik de volgorde ook nog kan veranderen! Ik kan dus rustig NOG een kraamweek hebben (hormonen genoeg), drie keer een bevalling hebben en daarna weer voorweeen hebben. Kijk, en dat is leuk! Ik ga voor de kadootjes die je krijgt in de kraamperiode. Want die heb ik ook gehad: een buurvrouw kwam met een artikel over twee Nederlanders die naar NZ zijn gegaan en nooooooit meer terug willen. En we hebben foto's gehad van het uitzicht van de weg als Fons die gaat rijden als hij naar Havelock rijdt om te werken.

Maar de volgende kraamweek eis ik zo'n lieve kraamhulp die iedereen voor me afbelt, nare mensen afblaft, de was doet en lekker voor me kookt.....en dan draai ik me nog even om in bed om aan te sterken van de bevalling die ik nog moet gaan doormaken....

1 opmerking:

  1. Hoi Marja, ik heb je hele blog snel even gelezen. Heel leuk, wat schrijf je heerlijk en met humor. Ik vind het heel leuk om jullie avontuur te gaan volgen, je blog inmiddels onder favoriete sites gezet, zodat ik het niet vergeet ;).
    Veel plezier met alle voorbereidingen en sterkte met alle laatste keren hier in NL die toch echt zullen komen. Je gaat naar een van de mooiste landen ter wereld en neemt de belangrijkste mensen in je leven mee, geniet er van, wie weet kom ik je ooit opzoeken.
    Groetjes Marjon Kaasencruise haha.

    BeantwoordenVerwijderen