zondag 19 augustus 2012

Zweten (Marja)

Vandaag ben ik begonnen met het scheppen van orde in alle chaos die we om ons heen hebben gemaakt de afgelopen dagen. Dat betekent eigenlijk voornamelijk het logisch herpakken van de 7 koffers die we gaan meenemen overmorgen (wat? Das nog maar twee nachten verwijderd....).
Dus de winterkleding gaan in een aparte koffer, de andere kleren die we niet meer gaan dragen de komende twee dagen gaan in een andere koffer.
En dat natuurlijk allemaal op de heetste dag van het jaar! Met het (angst)zweet op mijn rug heb ik een begin gemaakt. Gaat alles nog wel passen? Na drie koffers ben ik gestopt. Gekkkenwerk met deze temperatuur!
Ik ga morgenavond het opnieuw proberen. Wat niet meer past, gaat met een doos via de gewone post naar NZ toe.
En misschien besluit ik, dat het gewoon zo wie zo niet past. Dan kan er in die doos vast nog wel een zakje drop extra mee..... voor het geval ik er trek in ga krijgen straks...
Eerst even uitzweten.
Nu het huis leeg is, wordt het toch wel erg echt. En definitief.
Nog twee nachtjes. En dan zijn we in totaal bijna 48 uur onderweg.
Fijn. Nog meer angstzweet....
Wat me op de been houdt, is dat het daar momenteel ongeveer 14 graden is overdag. Klinkt heel aangenaam. Zeker op een dag als vandaag. Heel erg aangenaam. Nog twee nachtjes wakker liggen van de warmte en zenuwen, dan twee nachtjes wakker liggen vanwege de reis en dan kunnen we aan onze jet lag beginnen!

4 opmerkingen:

 1. Beste Fons en Marja,
  Ik wens jullie heel veel sterkte toe de komende dagen en tijdens de reis...
  Fons had mij de fotos van het huis laten zien op de c.h.p. en ik mag wel zeggen.. wat een huis zeg, en dat zwembad.. top.. geniet van de komende tijd het wordt erg druk.. maar probeer er ook van te genieten.

  gr.
  Job Bais

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fons en Marja,
  heel veel geluk aan de andere kant van de wereld en wie weet kom ik ooit nog eens langs. Heb nog familie op het Noordereiland en het is de bedoeling om daar eens naar toe te gaan.
  Ik hoop dat je de blog blijft schrijven, want ik geniet van je verhalen.

  groetjes Annet Brode

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey grote reizigers! Ik weet inmiddels dat jullie goed zzijn aan gekomen een de nodige water pret hebben gehad. Jullie vloog staat op tablet geïnstalleerd,dus laat de verhalen maar komen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heyyyy Captijntjes !! A MERRY MERRY CHRISTMAS daar !!Hoe is het verder ?!Vond het maar raar om afscheid te nemen op CHP,ben er niet zo goed in!Hier een natte kerst met regen,een avond-dienst met Jan,gezellie!!m&m's laat ik invliegen!Nu aan de kerstspek en chocolade-kransjes..Heb inmiddels je nr via Jan,dus spreek je snel weer!Een ge-wel-dig 2013 daar aan de overkant !!!!Dikke kus Lysbet (""CHP-colleeg")

  BeantwoordenVerwijderen