zaterdag 17 november 2012

Earthquake drill (Marja)

Een keer per term is er op school een aardbeving oefening. En dat is net als in NL de brandoefening. Alarm gaat af, iedereen doet wat ie moet doen en gaat daarna weer over tot de orde van de dag.
In NZ hadden ze op 26 sept een nationale oefening.
De slogan is: drop, cover and hold.
 
 
Toen die oefening gedaan werd , hebben we de kinderen thuis voorbereid op wat er komen gaat. Mara nu was er een kindje hier, die nog erg aan het magisch denken doet. Die wilde niet meedoen aan de oefening. Helemaal in tranen... het duurde even, maar toen kwamen we erachter wat er mis was: hij was bang, dat hij een aardbeving zou veroorzaken als hij mee zou doen.
Na een paar slapeloze nachten hebben we op de dag van de oefening de juf verteld wat er gaande was. Ze heeft het enorm goed opgepikt en hem bij de hand meegenomen. En toen hij thuiskwam, vertelde hij ons, dat wij (!!) ons zorgen voor niets hadden gemaakt. Het was gewoon hetzelfde als op de Bareel! Iedereen gaat na de drop, cover and hold naar buiten naar het grote gras terrein. En als de bel weer gaat, gaat iedereen weer naar binnen.  Als er in het echt iest gebeurt, blijven alle kinderen op school totdat ze opgehaald zijn door een van de ouders. En de leerkrachten blijven daar, totdat het laatste kind weg is.
In juli is hier nog een voelbare aardbeving geweest; ik hoop, dat het voorlopig de laatste is.

  
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten