dinsdag 27 november 2012

Televisie (Marja)

Wij hebben vanuit NL onze tv meegenomen. Even een omvormertje gebruiken bij de stekkers, maar dat zou ons heel wat geld besparen.  Bovendien hebben we een van de eerste tv's met een flatscreen...klein, een LD in plaats van een HD screen ... zo eentje waar je gelukkig wel een afstandsbediening bij krijgt! Maar omdat we het idee hadden, dat er maar weinig mensen op marktplaast interesse zouden tonen voor ons trouwe apparaat, mocht ie dus mee de container in.


zo een, maar dan veel kleiner en ouder...


We ontvangen hier tv nog met een antenne. Dat is ook niet HD, gewoon kanaal en twee, weer twee en drie (maar die sneeuwt behoorlijk). We hadden er evengoed plezier van, tot we onze eigen tv weer neerzette.
Want die doet het niet! Waarschijnlijk heeft het iets met de frequentie , maar hij pakt geen enkel signaal meer op. Later hoorden we van andere mensen die uit Europa komen, dat ze hetzelfde probleem hebben. Dus nu is hij alleen maar goed om dvd's op te kijken (en dan alleen degene die we hebben meegenomen, vanwege de verschillende regio's...) en voor de kinderen om de xbox op te spelen.

Ik was wel een beetje verdrietig, want ook al hebben we niet veel kanalen, een beetje zappen vond ik toch wel leuk (ook al was ik erg snel klaar hier). En van de week hebben we gehoord, dat de uitzending via de antenne er helemaal uitgaat. Ik weet niet of dat voor heel NZ geldt, maar hier gaat het niet lang meet duren voordat we aan een schotel moeten als we nog tv willen kijken. Maar dan kunnen we wel beschikken over wel 8 kanalen wat ik heb begrepen.

En dan kun je nog uit je dak gaan met een digitaal pakket van Sky of Freeview. Dan kun je zelfs France2 ontvangen!
Maar goed, tot die tijd doen we het wel met de dvd van Dora of het internet op de laptop... Lang leve de breedband van Orcon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten