maandag 26 november 2012

Sinterklaas (Marja)

Tsja..... dat was een vraag van de kinderen nog voordat we weggingen.... hoe dat nou zou gaan met Sinterklaas...
We zijn heel eerlijk geweest tegen ze: Sinterklaas komt speciaal naar NL om zijn verjaardag te vieren en gaat dan weer naar huis in Spanje. Hij komt dus niet in NZ.
Dat was wel even slikken, maar hier hadden we al wat op gevonden. In NZ krijgen de kinderen kadootjes onder de kerstboom, dus dat gaan we dit jaar ook voor onze kinderen doen.

Hier in NZ komt de kerstman. Bij sommige kinderen komt hij om kadootjes te stoppen in een grote sok die je aan bed of bij de schoorsteen hangt op kerstavond. Soms geeft hij een groot kado onder de kerstboom... en soms geeft hij, net als sinterklaas, een heleboel kadootjes (maar dan  onder de kerstboom ).

We moeten nu nog even een manier bedenken om met de kerstman in contact te komen om hem te vragen, of hij volgend jaar voor onze kinderen ook kadootjes mee wil nemen vanaf de noorpool. Maar dat is iets voor volgend jaar om zorgen over te maken.


Zoonlief was om.... maar hij wist wel, dat wij graag terug zouden willen naar NL. Want daar zorgde de Sint voor de kadootjes, terwijl wij hier alles moesten kopen en dus erg duur uit waren dit jaar!
Ik smolt helemaal.......zoooo lief!

En omdat ze vanwege het weer helemaal geen associaties hebben met kerst of de sint en niets ze daar aan herinnert, hebben wij een redelijk stressvrije rijd op dit moment kan ik jullie zeggen. WEl wil ik alle ouders met kleine kinderen in NL even een hart onder de riem steken voor de komende tijd. Ik weet hoe het is met springende kinderen, die druk zijn, bang en uitgelaten tegelijk... Het gaat over en over een maand is de kortste dag bij jullie alweer achter de rug en zullen de dagen langer worden! Even volhouden! En dan is dit uiteindelijk waar jullie weer naar toe gaan:Nou ja, misschien niet precies dit plaatjes, maar het gaat even om het gevoel. Dit gevoel dus....eerst nog even door deze maanden heen, dan komt het goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten