woensdag 28 november 2012

Schoolzwemmen (Marja)

Springlands Primary School heeft niet alleen een groot grasveld, een voetbalveld, twee speeltuinen, een groentetuin, een native garden en een schoolplein, maar ook een eigen zwembad op het terrein (stel je voor de da kinderen zich eens zouden vervelen..)
En vanaf deze week wordt er schoolzwemmen gegeven. Soms is dat heerlijk (maandag was het 28 graden), maar onder het mom van : toughen up, wordt er ook gezwommen als het 16 graden is buiten (dat is iets, wat ik de kids nog niet heb verteld...).

Ik ben niet helemaal wijs geworden uit wat er nu precies gedaan wordt, maar ze vinden het allemaal erg leuk om te doen en dat is het belangrijkste denk ik ( ik heb ze trouwens ook niet verteld, dat het vrijdag 15 graden gaat worden en dat er weer nachtvorst komt....).

Het aller-allerleukste vindt de oudste, is dat de seniors (jaar 5 en 6) in de lunchpauze zelf het zwembad in mogen voor een frisse duik!
Allemaal geweldig. Maar wat houdt dat voor mij als moeder in: zwemkleding dagelijks uitspoelen,  extra wasbeurten voor de meiden (haren klitten erg van chloor), zeer hongerige , moeie en sjaggo kids uit school. Dus tussen 15.30 -16.15 is het superspits in huize Captijn. Kids spullen laten opruimen, eten en drinken klaarmaken, bloedsuikers zo snel mogelijk weer naar een acceptabele hoogte krijgen en dan kopje zwemkleding onder handen nemen. Ondertussen nog verhalen aanhoren over wat er wanneer met wie waar gebeurd is en eventuele vriendjes wegbrengen/eigen kroost ophalen. en dan is het weer tijd voor het avondeten, want zo'n afternoon tea (crackers met kaas, veel fruit, koekje als toetje) vult eigenlijk  te weinig om het tot 18.00 uit te houden. Wat doen ze hier met die kinderen?


Hoe moe ze ook uit school komen, ze zijn wel blij. Een van de kinderen wil niet terug naar haar school in NL, maar wil wel, dat alle juffen, meester(s) en leerlingen hierheen komen om dan in het NL les te krijgen. Klinkt mij als een realistisch plan in de oren , dus ik denk, dat in snel de school ga bellen om wat data voor vergaderingen te plannen. En ik denk, dat we elkaar dan halverwege ergens moeten ontmoeten (mijn voorkeur gaat uit naar fiji, hoewel dat niet helemaal halverwege ligt. Maar ik denk, dat de juffen van school daar niet echt moeilijk over zullen doen). 
En we moeten natuurlijk ook ouders hebben die meedenken... Iemand interesse in deze commissie?

1 opmerking: