zaterdag 5 oktober 2013

Berm (Marja)

Groot schandaal in Auckland: de gemeente heeft de bewoners van een bepaald deel gemeld, dat de bewoners daar zelf de berm bij hun huis moeten maaien. Grote verontwaardiging, want in andere delen doet de gemeente dat.

Het is een heuse discussie die er gaande is. Maar dat is allemaal in Auckland, de grote boze stad.  In de rest van het land doen de mensen het al jaren allemaal zelf. En dat is gewoon zo. De bermen langs de snelwegen worden door de council bijgehouden. Maar in de  stad zelf ( waar wij dus wonen), doen de mensen hun eigen stukje tot de weg zelf.  En eigenlijk ziet het er overal wel redelijk verzorgd uit.

Hoe langer we hier wonen, hoe meer dingen gewoon worden. Ik wen er aan en zie minder de verschillen met NL.  Maar soms is het even weer helemaal duidelijk. Probeer maar eens een goed woord te vinden voor eigenwijs, op een positieve manier. En zo zijn er meerdere woorden in het Nederlands, die meerder synoniemen en betekenissen hebben volgens het woordenboek.
 En omdat ik dan halverwege een zin haper met een vertaling, kom ik soms heel ergens anders uit dan dat eigenlijk de bedoeling was.  Maar mijn woordenschat breidt zich per week weer een beetje uit, hoewel de meeste nieuwe woordne iets te maken hebben met het boerenleven hier. Maar goed, alles telt! En wie weet waar het later nog van pas komt....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten