dinsdag 22 oktober 2013

Zwarte Piet (Marja)

Er zijn van die berichtjes, waarvan ik denk dat ze niet echt zijn. Dat er een grote grap aan de hand is. Maar 1 april is het al lang geweest, dus dat kon het niet zijn.

Ik had het goed gelezen: de Europese Unie gaat besluiten of Zwarte Piet nog mag? Serieus?
Iets met discriminatie of zo. Maar ik heb altijd geleerd, dat de pieten gewoon blank zijn, maar zwart werden van het roet van de schoorstenen waar ze doorheen klommen om de kadootjes te geven. Daar is nog nooit een zwart gekleurd persoon bij geweest!

Ik las in een van de reacties  op een van de nieuws sites, dat kinderen in NL compleet in hun waarde worden gelaten. Vrij op het slachtfeest/suikerfeest? Mag gewoon. Er wordt niet gediscrimineerd als het gaat om de zwarte Piet. En ik ben heel benieuwd, wie die discussie heeft aangewakkerd. Zou dat een blanke of een zwarte zijn? En altijd al in NL gewoond hebben of op latere leeftijd hierheen gekomen en een statemant willen maken? Of gewoon bij de eerste ronde van X-factor eruitgestmed zijn en alsnog vastbesloten zijn om naam te maken in de NL geschiedenis?

En stel he, dat Europa  zegt dat het niet meer mag. Zouden er dan weer mensen in het ZPV gaan  (Zwarte Pieten Front), omdat zij het genoeg vinden, het afbrokkelen van de eigen cultuur? Zouden die dan stiekem toch bij de mensen langsgaan? Het is donker dus ze zullen niet opvallen, de gordijnen zijn altijd dict in de winter dus de buurvrouw kan niets zien. Mensen komen weer tot elkaar om dit stukje cultuur levend te houden en de Piet in ere te houden. De pakken, veren, schmink, pruik en oorbellen worden in geheime opbergplekken opgeborgen voor het geval er een inval plaatsvindt. Want als je iets verbiedt, moet je ook een macht hebben om te controleren, of alles wel op de juiste manier wordt nageleefd. En mag de Sint dan nog wel komen? Zou hij dan alleen de boor besturen of gaan gewone witte mensen dat doen (want ik ga er dan voor het gemak vanuit, dat Turkse mensen dat weer niet mogen ivm stereo typering, hoewel de Wet gelijke behandeling daar ook weer zijn handen vol aan zou hebben vrees ik).

En mogen wij het hier dan wel gewoon nog hebben over zwarte Piet? En ze uitnodigen hier? Want hier zal de Pietenpolitie niet snel komen. Dan nodigen we gewoon heel veel vrienden uit om hierheen te komen. Of mensen wijken massaal uit naar het buitenland, waar minder controle zal zijn op illegale pieten activiteiten. In tijd van crisis worden de NL altijd erg creatief. En we zitten toch nog midden in de crisis, dus die creativiteit is al zeer ontwikkeld bij de meeste mensen. Misschien is er wel een een gehele ondergrondse beweging, waar mensen met kinderen  stilletjes van op de hoogte worden gehouden. Die families gaan naar de pietenloze 5 dec viering om hun gezicht te laten zien en te doen alsof er niets aan de hand is, maar op een andere avond gaan ze naar ondergrondse ruimtes waar liedjes worden gezongen (zwarte piet ging uit fietsen wordt het welkomslied), kadootjes worden uitgedeeld en iedereen kan genieten van die malle pieten die kunstjes uithalen, de spullen overhoop hebben gehaald en het grote boek van de sint weer eens zoek hebben gemaakt. Er zullen illegale films worden vertoond en de pieten zullen zich van hun beste kant laten zien. Daarna gaan de mensen in kleine groepjes (om niet op te vallen) weer naar hun eigen huis om de volgende dag luid tegen hun buren te verkondigen, dat het niet meer van deze tijd is, die zwarte pieten.

Maar leden van het Geheime Pieten Genootschap hebben een geheim teken dat ze met elkaar delen en waaraan ze elkaar herkennen. En zo zal de zwarte Piet nog eeuwen bestaan....

Soms he, soms ben ik wel blij, dat ik even hier zit. Want ik geloof dit nog steeds niet. En Fokke en Sukke zetten me weer even met twee benen op de grond:Geen opmerkingen:

Een reactie posten