zaterdag 1 september 2012

Huis en tuin (Marja)

En toen waren we thuis.... En wat voor huis! Na wat opstartproblemen (kapotte boiler, lekkage van de boiler, lekke toiletpot ed), begint het thuisgevoel nu een beetje te groeien. Het huis is oud, maar onlangs gerenoveerd. In NZ houdt dat in, dat er nieuwe verf op de muren zit, er is een stukje aangebouwd en er is een rug docter over de vloerbedekking gegaan. Isolatie? Waarom zou je geld uitgeven aan isolatie als je dat maar 4 maanden per jaar nodig hebt? De nachten nu  doen me denken aan de tijd dat we net samenwoonden  in een flatje met enkel glas en een gaskachel....
Maar goed. We hebben twee huiskamers, twee badkamers, twee voordeuren die niet gebruikt worden (waarschijnlijk omdat er een boom voor het tuinhekje gepland is...). Iedereen komt hier achterom. Daar hebben we een ruime parkeerplek vlak bij de dubbele garage.
Er zijn 4 slaapkamers, een kantoorruimte in de garage en een opslagruimte in het huis. Het huis wordt verwarmd door hetelucht kachels, heatpumps geheten.
Omdat we buiten het centrum zitten, kunnen we met een aantal dingen niet meedoen. Zo wordt de glasvezel overal aangelegd, maar niet in de buitengebieden. We hebben geen riolering maar een septic tank en de vuinis moeten we zelf wegbrengen naar het vuilstation. Tenzij we het door een particulier bedrijf  laten ophalen.
We zijn ook niet aangesloten op het waternet.... we krijgen het water direct uit een bron onder het huis... Dus er komt spa blauw uit de kraan, uit de douche en ik doe er mijn was mee! Wat een luxe! Als een echte vrouw wordt ik helemaal gelukkig als ik denk dat ik geen kalkaanslag heb in de afwasmachine en de badkamer zo schoon is...
Verder hebben we een mega mega achtertuin met een kas, moestuin, zwembad, mandarijnenboom, kippenhok, grasveld en zandbak; alles op een oppervlakte van ca een hockeyveld groot. Fons heeft zijn eerste ritje op de grasmaaimachine gehad, ge-wel-dig!
Al met al een goed gevoel zo.
En vandaag is de lente begonnen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten