zondag 30 september 2012

Zomertijd (Marja)

In NZ doen ze ook aan de zomer- en wintertijd. De zomertijd heet hier daylight savings. Die begint hier dit weekend (laatste zondag van september) en duurt tot de eerste zondag van april. Dan gaat de klok weer een uurtje terug. Dat houdt in, dat wij nu iet meer 10, maar 11 uur schelen met Nederland.
's Morgens 9 uur in NL is 20.00 uur in NZ.
's Avonds 21.00 uur in NL is  08.00 uur in NZ.Als de klok in NL straks een uurtje achteruit gaat , schelen we gewoon 12 uur. Wel zo makkelijk!
En de tijdsnotering is hier niet 24 uur, maar 12 uur. Vaak met am en pm (ken je die nog van school...). AM is van 0.00-12.00, pm is van 12.00-24.00. Maar soms gebruiken ze dat niet en moet je uit de zin opmaken wat het zal zijn. Het schoolfeest voor het gehele gezin was van 10-2 uur....die was duidelijk.
Nog iets wat we tegen kwamen. Ik weet nog van vroeger, dat half 7 in het Engels half past 6 was. Dat is het gelukkig nog steeds, maar in het kader van "we- slikken- alle -woorden- in- en- spreken -ze- uit met- een- kiwi-accent", wordt dit verbasterd tot half 6. Wat dan dus half 7 is voor ons.
Doe er dan ook nog een zomertijd/wintertijd bij en we kunnen op ieder afspraak te voeg/ te laat komen en dan iedereen de schuld geven:)
Eens kijken hoelang we hier nog mee wegkomen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten