zondag 22 december 2013

Auto (Marja)


Nu kan ik natuurlijk zeggen, dat Tapanui sinds kort een ultra moderne ziekenwagen heeft. Zo eentje die niet meer met paarden hoeft voortgetrokken te worden  en niet meer op kolen of hout rijdt.
En dat dit model wel 60 km/u haalt, met een geweldige sirene en werkende zwaailichten op het dak heeft.

Maar hoewel ze hier echt wel achter lopen op bepaalde gebieden, is het hier niet zo erg als de foto hierboven.
Dit exemplaar wordt verzorgd en gekoesterd in het plaatstelijke museum en wordt zo eens per jaar uit het museum gehaald. En dan doet hij dienst als verveorsmiddel van de kerstman!

Hij werd als een vorst binnengehaald. En na de morning tea ( inderdaad, ik had een plate meegenomen om te delen, hoewel zoonlief daar anders over dacht. Mama, zei hij, die pepernoten zijn toch alleen voor mij he)  werden de kadootjes uitgedeeld en uitgepakt, Daarna hebben de kinderen nog een paar liedjes voor Santa gezongen en toen vertrok hij weer in de coole auto, met zwaailichten en sirenes.  De jingste heeft het er nog over. En hij is er volleidg van overtuigd, dat de kerstman voor kadootjes zorgt met de kerst. En hoewel we hebben verteld dat wij degene zijn die de kadootjes kopen, blijft hij zeggen dat de kerstman kadootjes koopt voor de kindjes om met kerst te geven....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten