dinsdag 17 september 2013

Digitale tijdperk (Marja)

Hier in NZ leeft het internet niet zo erg als in NL. Waar je in NL alles kunt vinden, hebben veel winkels hier geen website, laat staan een webshop. En dat maakt zoeken naar dingen wel eens lastig voor google-holics zoals wij.

Toch begint NZ langzamerhand een beeetje mee te komen in het nieuwe tijdperk. Er komen meer en meer websites. Het gaat langzaam, maar toch.
Zo is de NZ belanstingdienst laatst digitaal gegaan. Hardstikke handig, alle aangiften kunnen digitaal, je kunt je vragen stellen en meer. Super!
Je moet natuurlijk wel inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. En omdat er overal wachtwoorden voor zijn mt verschillende eisen ( met/zonder cijfers, zoveel karakters lang, mag wel/niet lijken op je gebruikersnaam etc), is er ook een vraag die je gesteld wordt, voor het geval je je wachtwoord vergeet.

Dat gebeurde een NZ mevrouw ook onlangs. Ze wilde op de site van de belastingdienst, maar was haar wachtwoord vergeten.  Dus klikte ze op het knopje: wachtwoord vergeten en verwachtte, dat ze zo een nieuw wachtwoord toegestuurd zou krijgen via de mail of dat ze haar geheime vraag zou moeten beantwoorden. Maar de belastingdienst had een verrassing voor hara in petto. Want er werd geen antwoord gevraagd op haar geheime vraag, er werd haar gevraagd, of ze haar geheiem vraag wilde invullen in het aangegeven vakje....

Tsja, als ze DIE toch eens wist, dan wist ze het antwoord ook wel en dan was het probleem van het vergeten wachtwoord ook meteen opgelost...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten