maandag 30 september 2013

Zondag (Marja)

Het voordeel van onregelmatige uren werken, was dat Fons vrij was gedurende de dag. Hij was er vaak om de kinderen van en naar school te begeleiden en verder kon hij vaak mee met de 10-minuten gesprekken of sportdagen. Het nadeel was, dat de weekenden samen een zeldzaamheid waren. Er zijn vele weekenden geweest, dat de kinderen Fons helemaal niet zagen. Omdat Fons een uur moest rijden naar zijn werk en de diensten 11 uur waren, was dat vaak een heel lang weekend voor ons beiden.

Nu werkt hij gewoon van maandag tot vrijdag en heeft hij geen diensten. En iedere middag heeft hij een uur lunchpauze, die hij gewoon thuis samen met mij doorbrengt. Wat een luxe is dat! En hoe snel went dat.....
We hebben nu samen alle weekenden vrij, die na een jaar wat vaste onderdelen bevat: het hardlopen van fons en het sporten van mij.

En hoewel we geen familiebezoekjes hebben hier, of verjaardagen van kinderen en vrienden (wordt hier trouwens helemaal niet uitgebreid gevierd), bevinden we onszelf toch regelmatig bij iemand thuis in de weekenden.

Dat zou zich kunnen ontpoppen in een sleur.
Afgelopen zondag zijn we op visite geweest bij de voorzitter van de medical trust, die een schapenboerderij heeft. Dus laarsen aan (ik wil ze ook, maar dat zeg ik iet hardop...) en in de auto. Bij aankomst van het erf stak er een halve auto de berm uit. Huh?
Later hoorden we, dat dat dienst doet als schuilhokje voor de kinderen, die staan te wachten om opgehaald te worden door de schoolbus.  We hebben lammetjes gevoerd, de echte herdershonden aan het werk gezien, over bomen geklauterd die dienst doen als brug, op safaritocht gegaan op zoek naar eenden met hun kleintjes.

Een raket van ca 4 meter hoog moest weg van het schoolterrein en was toen maar op het erf van deze boer neergezet. Via een ladder aan de binnenkant klommen de kinderen omhoog, om daarna via een brandweerpaal aan de buitenkant weer naar beneden te glijden.  Daarna was t tijd om de kippen te voeren. Ze hebben van de rug gegeten (uit je hand laten eten is zooo 2012) en al topattraktie: de dirtbike!

Een van de zoons gaat met papa mee de boerderij op op zijn eigen kleine, 70 cc motor. En onze kinderen mochten achterop voor een rondje rond het erf. Ik wist niet, dat mijn kinderen zulke enorme grijnzen op hun hoofd konden hebben (en de camera lag thuis....)!
En terwijl de volwassenen aan de thee gingen, zagen we de kinderen voorbij rennen met tennisrackets, rugbyballen, waterpistolen en meer. Uiteindelijk mochten we achterop in een kleine trailer (die weer achter een quad hing) en via de trampoline, waar we een kind of wat ophaalden , werden we weer bij de auto afgezet.
En met de mededeling in ons hoofd dat we altijd welkom waren, zijn we helemaal uitgewaaid weer naar huis gegaan.

Zondag verveeldag? Voorlopig nog even niet denk ik!Geen opmerkingen:

Een reactie posten