zondag 29 september 2013

Fundraiser (Marja)

Alle clubs en scholen in NZ doen veel aan fundraisen. Door middel van allemaal acties wordt er geprobeerd, om de kas een beetje te spekken. Dat varieert van het organiseren van rommelmarkten en het laten maken van familiefoto's  tot het organiseren van quizavonden.

De karateclub heeft eens per jaar ook een fundraiser. En dat houdt in, dat er cheeserolls verkocht worden. Het idee is simpel: gecondenseerde melk met kruiden, kaas en uitjes mengen. Warmen totdat de kaas gesmolten is, mangsel laten afkoelen. Dan heb je een cheesespread en dat smeer je op een broodje. Broodje rol je op en doe je tussen de grillplaten. En dan hoor je er een kop soep bij te eten. Het schijnt een echt southlands dingetje te zijn, net zoals wij in NL de Bosche bollen hebben zeg maar.

De verkoop ging dit jaar als een trein met als resultaat, dat ik gisteren naar Invercargill ben gereden om zo'n 177 broden op te halen. En dat zijn veel, heel veel broden. Zelfs met alles neergeklapt paste het net aan in de auto.  Vanmorgen heb ik geholpen met het smeren van de broodjes.  Bijna 4000 cheeserolls worden er gemaakt vandaag!

Hier de foto's van mij in actie... samen met vele anderen dus!
Jup. Dat zijn veel broden.....

Weer eens wat anders dan : 'k zag twee beren broodjes smeren........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten