zondag 29 september 2013

Zomertijd (Marja)

Vandaag is in NZ de zomertijd weer ingegaan.  De kinderen hebben twee weken vrij en we hoopten, dat ze lekker zouden uitslapen. Maar als je dat hoopt weet je als ouder, dat het DUS niet gaat gebeuren.  Zo kon het gebeuren, dat we al redelijk vroeg aan het ontbijt zaten vanmorgen, zelfs in de zomertijd.

Alle klokken zijn inmiddels al verschoven (als je zelfs je wasmachine moet verzetten, ben je wel lekker bezig in huis kan ik je zeggen). Ik ben er iedere keer weer verbaasd over, hoeveel klokken er in huis zijn. Een deel gaat automatisch over, maar een ander deel weer niet, wat het allemaal een beeje verwarrend maakt voor me.

Maar goed, we schelen nu niet 10, maar 11 uur met NL. En straks, als in NL de klok terug gaat, schelen we gewoon 12 uur, dat rekent een stuk makkelijker.
Nu is het als volgt: 9:00 uur in NL is 20:00 uur in NZ.
En 21:00 uur in NL is 8:00 in NZ.

Het begint een beetje te neigen naar lange zomeravonden (het blijft hier langer licht in de zomer dan in BLenheim), waar je niet lekker buiten kunt zitten, want daar is het klimaat niet naar. Maar het idee is er wel en met een vuurpotje moet je een heel eind kunnen komen. Hout genoeg hier in NZ!

Lente in Tapanui.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten