dinsdag 4 juni 2013

Ieder voordeel..... (Marja)

Nu de andere Nederlandse collega weg is, gaat Fons twee dagen in de week in Havelock werken. Dat is een dependance van Springlands Health en een half uurtje rijden hier vandaan. Een mooie rit om de motor uit te proberen! Want met die twee kilometer en en weer die hij nu rijdt wordt de motor niet echt gebruikt naar wat hij kan (en naar wat zijn berijder wil...).

Dus eindelijk, eindelijk kan het monster laten zien wat hij hier in NZ allemaal kan . Maar wel allemaal natuurlijk strikt binnen de snelheidslimiet natuurlijk, dat snapt iedereen wel....

Maar nu begint het weer dwars te liggen. 's Nachts nachtvorst zorgt nog wel eens voor gladde plekken en voor die paar plekkies gaan ze hier niet strooien (bovendien is het na een paar uurtjes alweer dik boven nul, dus waarom zou je). En omdat het hier erg weinig regent, worden de straten weinig schoongespoeld. Gevolg: als het dan een keertje regent, is er echt mega aquaplaning!

Dus eigenlijk kan Fons alleen op de motor heen, als het 's nachts boven nul is gebleven (wat hier veelal gebeurt als het bewolkt is), maar het moet niet regenen of net geregend hebben.). En die weersomstandigeheden moeten dan ook nog eens gunstig zijn op maandag en donderdag!(Tsja..... en straks in Tapanui woont hij wel 5 minuten van zijn werk en staat er een auto van de zaak  klaar ( hopelijk met sneeuwkettingen ) om hem rond Tapanui te rijden. Dan kan hij de motor naar zijn werk duwen!).

 We zeuren niet over het weer hier hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar dat grote voordeel heeft dus ook een nadeel. Maar als de nood hoog is.... Een collega heeft ons de auto van haar zoon uitgeleend, die twee en een halve maand in Amerika zit om surflessen het geven of te volgen (ben ik een beetje vergeten). Dus als Fons nu naar Havelock gaat, stapt hij in zijn  "4x4 -diesel-kijk-mij-eens-stoer-rijden-in-een-landrover-achtige-auto". Ook niet verkeerd, maar toch niet hetzelfde  als een "kijk-mij-eens-op-deze-super-coole-fiets-voorbij-flitsen-met-max-100-km/u".

Dus moet hij zo af en toe maar eens op een mooie dag in het weekend een stukkie rijden om zijn BMW even uit te laten.... geeft ook leuke plaatjes!

BMW in Picton, met uitzicht over de Marlborough Sounds.....Geen opmerkingen:

Een reactie posten