zondag 30 juni 2013

Walk in the park in the dark (Marja)

Afgelopen zaterdag zijn we voor de laatste keer (voorlopig) the Wither Hills in geweest voor een wandeling over de lower Quail. Op zich niet echt wereld schokkend. Maar wat wel bijzonder was, was dat het deze keer in het donker was. Een keer per jaar wordt het park opengesteld 's avonds, zodat de mensen in het donker een groot of een klein rondje kunnen lopen. Ivm alles wat er mis kan gaan (en omdat de kiwi's er gewoonweg gek op zijn), moesten we ons van te voren registreren en na afloop afmelden.

Toen we begonnen  was het 2 graden boven nul en was de zon aan het ondergaan.  Toen we na anderhalf uur lopen weer terug waren, was het aardedonker en was het nog kouder, hoewel we het toen erg warm hadden door het wandelen.

Het was een super ervaring! Om door het donker te lopen, met voor en achter ons allemaal zaklampen (later alleen maar voor ons, want ons tempo lag niet zo hoog), was heel bijzonder. Dit was een hele mooie afsluiting van Blenheim voor ons.

De kinderen hebben het super gedaan. Fons heeft ze over de stroompjes heen getild (want dat was niet zo handig met gymschoenen) en heeft de kinderen geholpen toen ze vast zaten in de modder (bij een kind was de schoen in de modder blijven steken, terwijl de voet verder was gegaan),  te moe waren om te lopen en heeft een handje gegeven toen ze de hekken over moeste klimmen.

Weer een actie afgestreept op het lijstje. Nu op naar het inpakken en logeren, voordat we weggaan!

Gesponsord door de reddingsbrigade, maar dat was denk ik wel duidelijk...

Via Gentle Annie omhoog, bijna bij de Witches Hat

Nadat de schoenen waren gewassen, even drogen.... even heb ik in de verleiding gestaan.... ik hab namelijk net pepernoten gebakken......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten