woensdag 19 juni 2013

Op avontuur (Marja)

We gaan over een paar weken naar het zuiden verhuizen. We hadden hiervoor een heel goed plan:
Dakkoffer kopen, bagage erin en rijden. Maar dat zou betekenen, dat er twee kinderen  (die bekend zijn met wagenziekte) uren lang achterstevoren zouden moeten zitten..... dat plan werd dus al snel afgeschoten.

Over naar plan twee:
volvo verkopen, busje terugkopen, zodat we samen op pad konden gaan. En hoewel we dan niet zoveel bagage mee zouden kunnen nemen, zou het wel gezellig worden!

Maar toen de verkoop van de volvo op zich liet wachten (absoluut geen populaire auto hier), gingen we over naar plan drie: Tweede auto huren, met twee auto's rijden en dan na de verhuizing de huurauto weer terugbrengen als we een dagje de grote stad zouden opzoeken.

We zijn een beetje blijven hangen op plan drie, maar er komt wel wat extra's bij: we huren een 4WD ivm de slechte weersvoorspellingen en  de daarme samenhangende slecht begaanbare wegen. Als de volvo dan vast komt te zitten, hebben we nog een kansje om die los te trekken. En er moeten eerst nog nieuwe banden om de volvo en we moeten sneeuwkettingen aanschaffen. Ze doen hier niet aan winterbanden (dat is een Europees modeverschijnsel....), dus gewone mooie banden is het idee zeg maar. genoeg eten en drinken mee voor het geval dat.... De kans is groot, dat bepaalde wegen afgesloten zijn en dat we ergens langer moeten blijven of dat we moeten omrijden.

En we gaan naar naar een gebied , waar het weer vaker kunstjes uithaalt, dus we zijn nu inmiddels uitgekomen op plan vier: verkopen van de volvo en er een 7 persoons 4WD voor in de plaats kopen. Niet alleen omdat we onszelf dan erg stoer vinden en er dan helemaal bij horen (heel veel mensen rijden hier in een 4WD), maar omdat het waarschijnlijk gewoon nodig gaat zijn!

En dan kan ik weer een hokje in de intergratie af vinken: een echte kiwi auto in het bezit hebben.... wordt aan gewerkt!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten