zondag 12 januari 2014

Post? (Marja)

Wat doe je als je in Tapanui woont, een open brievenbus hebt en je een weekje op vakantie gaat?
We zaten al te denken om weer een vriendin te vragen of ze de post in de koude kamer wilde leggen voor ons. Dat hadden we de vorige keer ook gedaan. De schuifpui zouden we open laten en zij had keurig de post daar neergelegd. Maar ze is uit het dorp verhuisd en omdat de school dicht is, was er voor haar ook geen reden om hier te zijn. De buurvrouw vragen? Maar we wisten ook niet, of zij aanwezig zou zijn. Fons kwam met het briljante idee, om het gewoon bij de bron te melden: de postbode! Hij is naar het plaatselijke postkantoor gegaan met de vraag of ze de post achter konden houden. Geen probleem dus, even een briefje invullen en klaar.

Nu was de postbode (die we al bij naam kennen) al eerder langsgeweest entoen hij Fons buiten zag riep hij, dat hij dacht dat we al op vakantie waren. Nu was dat duidelijk niet het geval, dus hij vertelde ons, dat er nog een pakketje voor ons lag op het postakantoor en dat hij dat nu even ging halen voor ons. Eerst was ik even verbaasd totdat ik me realiseerde, dat het in de krant had gestaan, dat Fons vakantie had deze drie weken.

Echt waar dus he.... via de Blue Mountain Express is iedereen op de hoogte gesteld, dat dr Fons Captijn deze drie weken on leave zou zijn, maar dat er een andere dokter de praktijk zou waarnemen. Tot zover de privacy die we dachten te hebben. Tsja, het leven van een dorpsberoemdheid gaat niet over rozen zeg ik altijd maar.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten