woensdag 1 januari 2014

Beste wensen! (Marja)

Er is hier in NZ een verbod op het afsteken van vuurwerk tijdens oud en nieuw. Je kunt naar vuurwerkshows gaan kijken in de grotere steden, maar je kunt ook je eigen vuurwerk van Guy Fawkes night bewaren en dat afsteken met de jaarwisseling. Een klein probleem daarbij is wel, dat er een algeheel vuurverbod van kracht is. Dus het is verboden om een fikkie te stoken, je oude hout in de brand te steken buiten of om vuurwerk af te steken. Deze regel is er, omdat er veel natuur is en relatief weinig brandweer mensen om een eventuele berg met bossen hier in de buurt te kunnen blussen. Dus zelfs de mooie wensballonnen die we hadden , liggen nog ongebruikt in de kast.

We hebben oudejaarsavond doorgebracht op het erf van een boerderij. Er waren veel mensen uitgenodigd voor een barbeque; iedereen had een plate meegenomen en veel mensen kwamen met een eigen koeltasje met drank erin. Zo een feesteje geven is erg gezellig en je hoeft als gastvrouw niet een hele dag in de keuken te staan om al het eten voor te bereiden, erg makkelijk!

De kinderen hebben bij een (illegaal) vuur in de tuin worstjes aan een tak geroosterd, rondgerend, geholpen met waxinelichtjes in de tuin aan te steken (in een glas, dus waarschijnlijk semi illegaal) en als laatste nog marshmellows geroosterd boven het vuur. 
De ouders hebben gegeten en gedronken, gepraat en genoten van de mooie ondergaande zon.
Rond een uur of 10 werd het rustiger. Een groot aantal mensen ging weg, omdat er op 1 januari gewoon weer om 4 uur 's morgens gemolken moest worden.

Wijzelf zijn half 11 weggegaan en de kinderen lagen om kwart over elf te slapen. Wij hebben het tot iets over twaalven volgehouden en zijn daarna gaan slapen. Niks geen geknal, getraumatiseerde dieren, vuurwerkongelukken of meer van dat. En nu leven wij in 2014 en NL nog in 2013. Maar ik kan zeggen, dat 2014 er veelbelovend uitziet!

Allemaal de beste wensen voor dit nieuwe jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten