woensdag 1 oktober 2014

Zomertijd (Marja)

De afgelopen week hebben we eindelijk echt mooi weer gehad.  En de klok is weer verschoven, dus we schelen nu 11 uur met Nederland. Het blijft iedere keer omschakelen voor me. En steeds als ik eraan gewend ben, gaat de boel weer om. Als het niet hier is, dan wel in NL.

Maar goed, als het in NL 20:00 uur is, dan is het hier  7:00.
In NL 9:00 uur is in NZ 20:00 uur.

Dus de avonden lijken ineens wel tot 10 uur 's avonds te zijn, gewoon omdat de kinderen na het eten nog in het licht buiten kunnen spelen. En met het mooie weer erbij krijg ik helemaal een zomervakantie gevoel.

Nu hebben de kinderen ook vakantie, dus dat gevoel is helemaal op zijn plek. En hoewel ik had besloten om er een uitrustvakantie van te maken zitten ineens de dagan al vol met allemaal leuke dingen. Dagje hierheen, dagje daarheen, vriendjes spelen, lekker van het mooie weer genieten. Volgende week heeft Fons vrij en we hadden ergens al in ons achterhoofd, om heerlijk te gaan genieten in de tuin van het mooie weer. Maar de mensen van Metservice  ( de knmi zeg maar) denken dat dat geen goed plan is. Want voor de komende 10 dagen wordt er alleen maar regen  voorspeld. Het gaat weer afkoelen naar een graad of 10.

Gelukkig is NZ groot en kunnen we ook vluchten naar een van de plekken in NZ die bekend staan om zijn droogte: Alexandra! Maar een uurtje rijden en dan daar een dagje toerist spelen, op een terras zitten en in de speeltuin piknicken. Maar ook daar wordt regen voorspeld. Geen nood, Wanaka heeft een mooi meer waar we kunnen varen en daar hebben ze heerlijke ijsjes. Maar je raadt het al: meer regen in Wanaka. Net als Queenstown, Arrowtown en Cromwell krijgt Wanaka te maken met een natte en sombere week. Lekker dan.

Gelukkig is er plan H, dus zijn we volgende week te vinden in de Glow worm caves in Te Anau. Daar zijn we ook nog nooit geweest. Mensen vanuit de hele wereld komen deze grotten bekijken en wij zijn met onze kinderen nog niet een keertje in Te Anau geweest sinds we hier wonen.  Zou het hetzelfde zijn als het feit dat ik als echte kaaskop nog nooit bij de kaasmarkt in Alkmaar ben geweest? Maar daar was het zo druk, dat ik me liever uit de voeten maakte met al die mensen met camera's die vooraan willen staan. En je kunt een hoop van NZ zeggen, maar dat het hier druk is..... neuh, niet echt.

Er is gewoon te veel wat we hier willen doen en zien in de vrije weekenden. We willen fietsen en rennen, we willen vrienden bezoeken, we willen thuis zijn , we willen nog de volgende plekken bezoeken ( hier komt ie): de Catlins, Alexandra, Cromwell, Otago Railtrail, Wijn, Kaka Point, Riverton, Lake Hawea, de Hot Tubs ( liggen op weg naar Christchurch), de Mouraki Boulders, west kust, Haast, Milford Sound en meer , veel meer...... Want dit zijn plekken in de buurt. Ik zou ook graag nog naar het noordereiland willen gaan om daar rond te reizen.

Maar eerst vandaag op pad naar Dunedin. Dat is niet zo ver weg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten