vrijdag 27 mei 2016

Vogelverschrikkerwedstrijd

Er was een vogelverschrikkerwedstrijd in Tapanui. Het idee was simpel: ontwerp en maak een originele vogelverschikker. Alle vogelverschrikkers werden ten toon gespreid door het hele dorp. In alle etalages waren de mooiste creaties te zien, sommige heel kunstig neergezet samen in een groepje. Er waren klassieke vogelverschrikkers, gebreide vogelverschrikkers, moderne vogelverschrikkers, ontdeugende vogelverschrikkers en meer. Om mee te doen moest je geld betalen en je kon stemmen op je favoriete vogelverschrikker door wat geld te doneren ten name van jouw favoriete vogelverschrikker. Alle opbrengsten gingen naar het Kankerfonds.

Natuurlijk waren wij als familie ook van de partij.

Er is geknutseld en gelijmd.

Uiteindelijk heeft ons gezin twee vogelverschrikkers ingezonden. Maar we wisten dat we niets zouden winnen. Waarom? Omdat de organisatoren Fons hadden gevraagd om te jureren. En die zei meteen, dat hij niet een van ons zou kiezen. Dat was natuurlijk voor de kids wel even slikken, maar nadat we ze beloofden dat ze heus wel een vervangende prijs zouden krijgen van ons, was de ellende al snel vergeten.

Tijdens de prijsuitreiking was er een sausage sizzle ( bbq met worstjes op witbrood), een chocolate wheel ( rad van fortuin waar je chocolade kon winnen) en een raffle ( lootjes kopen waar je dan een prijs mee kon winnen).

Het was supergezellig en er waren in totaal bijna 40 inzendingen! Niet gek voor een klein dorp als deze.

Robbie was van de kids, die met de groene pruik was mijn inzending.
Ik ben er trouwens net achter gekomen dat vogelverschrikkerwedstrijd een stuk minder lekker bekt dan scarecrow competition, de kiwi variant. Probeer het maar een paar keer uit te spreken, dan snap je wat ik bedoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten