dinsdag 21 april 2015

Autobingo

Als we een lange rit maken met de auto doen we van alles om de tijd te doden. Soms luisteren we naar muzike, sprookjes of verhalen.  Of we doen spelletjes.

Een van die spelletjes is autobingo. Een van ons roept iets wat we onderwge tegen zouden kunnen komen en de anderen gaan daar naar op zoek. Dat werkt goed als je door een paar steden moet rijden waardoor je wat auto's, motoren en tractors tegenkomt.

Maar als je over eens tuk weg rijdt waar je een uur lang geen tegenliggers tegenkomt, dan is de lol op een gegeven moment wel van het spelletje af.

Hier in Nederland daarentegen hebben we al binog nog voordat iemand de zin heeft afgezegd. Dat was wel weer erg snel voor ons, dus hebben we het spelletje aangepast. Het heet nu: herken het automerk. Want waar we in NZ alleen maar toyota's en landrovers tegenkomen met hier en daar een normale auto, hier is het wel anders!
En onze kinderen hadden het logo van een opel nog niet eerder gezien, een BMW kenden ze alleen van de motor van papa. Hoog tijd voor wat educatie.

We waren laatst op weg naar onze mini vakantie en onderweg op de snelweg waren er genoeg auto's om op te oefenen. De meeste merken hadden we inmiddels wel voorbij zien komen toen een van de kinderen zich afvroeg, waar dat nieuwe tekentje voor stond. Tot groot enthousiasme van manlief bleek dat een tesla te zijn. Pap enthousiast, dus de jongens ook. Er werd nog even gezegd dat dat ene auto was die ze niet snel tegen zouden komen op de weg.

Maar in die anderhalf uur die wij uiteindelijk in de auto zaten hadden we er dus 3 gezien! Datw as bijna gaver dan een echte neushoorn zien in het wild van de Beekse Bergen zeg!

Straks kennen mijn kinderen de automerken allemaal. En dan moeten we weer iets nieuws bedenken om ze bezig te houden. Hoewel ik heel eerlijk moet zeggen, dat onze kinderen echte wereldreizigers zijn geworden en ze zich uitstekend kunnen vermaken onderweg. Gewoon uit het raam staren en hopen dat de rit niet al te lang gaat duren is iets van alle tijden denk ik.

Misschien moeten we ze het liejde: potje met vet gaan leren, kunnen ze die gaan zingen.
Aan de andere kant......misschien ook maar beter van niet......
We houden het wel bij de autobingo: 2 uur wachten op een rode auto heeft ook zo zijn charmes...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten