donderdag 16 april 2015

Dagje Alkmaar

Een van mijn vriendinnen heeft samen met haar man een boot. En afgelopen week waren we zo gelukkig dat we met hun een stuk mee mochten varen.

Ruim op tijd gingen we met zijn allen op pad. Een andere vriendin heeft een auto die we mogen lenen en waar we allemaal inpassen, ook iets wat we niet vaak tegenkomen met 4 kinderen. Opgetogen reden we weg. Bij de eerste rotonde om de wijk uit te rijden besloot de auto helaas dat het er die dag geen zin meer in had. Alles viel uit en gelukkig kon Fons de auto nog op het midden van de rotonde parkeren. En dan...

Eerst maar opnieuw proberen te starten, zonder resultaat. Hij was echt stuk. Vervolgens belde ik mijn vriendin om haar om hulp te vragen. Daarna mijn vriendin in Heerhugowaard op de hoogte stellen van het feit dat het iets later zou worden en  daarna op zoek naar alternatief vervoer. Ondertussen was er iemand gestopt die ons wel wilde slepen, maar helaas geen sleeptouw bij de hand had. Fons ging samen met die meneer op zoek naar het oog wat voorop de auto geschroefd moest worden, toen er een andere vriendin stopte. Die had het benodigde sleeptouw bij zich en toen kwam de man van mijn vriendin, waarna de zoektocht naar het oog voortgezet kon worden.

Uiteindelijk hadden we alles. Oog op de auto geschroefd ( we vonden hem in een verborgen geheim vakje), sleepkabel tussen de auto's, de kinderen en ik in de reserve auto en toen gingen we terug naar huis van mijn vriendin. Daar andere auto opgehaald en toen konden we uiteindelijk op pad.

Ruim een uur later dan gepland konden we dan eindelijk de boot instappen. De wind die 's amorgens nog redelijk aanwezig was, was aangezwollen tot stormachtige kracht maar in de stad was het in de zon aangenaam vertoeven.

De vorige keer dat we met ze uit varen zijn geweest kwamen we met boot en al onder een brug vast te liggen. We hebben toen op de bodem van de boot gelegen en met onze voeten tegen de brug geduwd, waardor de boot ietsje dieper kwam te liggen en het mogelijk werd om onder de brug vandaan te komen.

ook deze keer kwamen we bij een brug die er akelig laag uitzag. Maar gelukkig zijn onze kinderen allemaal wat groter geworden en met wat heen en weer kruipen over de vloer waardoor het gewicht verplaatst werd  kwamen we er ten slotte toch ongeschonden onder vandaan.

Alkmaar ziet er prachtig uit vanuit het water, een absolute aanrader! En wat is er heerlijker dan patatjes eten aan de kade van het Waagplein en een ijsje eten die je vanaf het water kan bestellen door een bel te rinkelen die er speciaal voor de gelegenheid is opgehangen?

Helemaal rozig zaten we aan het eind van de middag op de bank bij I., die voor de gelegenheid ook nog eens twee heerlijke taarten had gebakken. Een appeltaart en een kwarktaart. Die kennen ze niet in NZ. Cheesecake wel, kwark niet. En dat in een zuivelland, eigenlijk ongehoord, nietwaar?

Ik heb echt het idee gehad dat we een week op pad zijn geweest. De zon maakte het plaatje helemaal compleet. We hebben echt ongelooflijk veel geluk gehad met het mooie weer hier de afgelopen tijd, dat maakt dat je heel snel een vakantiegevoel krijgt. Al met al een geslaagde dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten