donderdag 16 juli 2015

Gymnation Tapanui

Omdat Fons tijd overhad en omdat alles zo liep, is hij nu de trotse eigenaar van de gym hier in Tapanui!

De vorige eigenaresse was verhuisd en wilde er graag vanaf. En omdat Fons het graag voor de gemeenschap wilde behouden, had hij naar lang aarzelen besloten om de boel over te nemen. Op datzelfde moment was er een bekende van ons met hetzelfde idee gekomen, waardoor er een samenwerkingsverband is ontstaan.

Dus is de oude gym verbouwd, zijn er nieuwe en andere spullen naar het pand verhuisd en zijn de mannen al een tijd bezig met het maken van allemaal plannen om het aantrekkelijker te maken en om meer leden te werven.

Er is inmiddels een facebook pagina opgericht, de eerste advertentie heeft al in de Blue Mountain Express gestaan en  ook bij de belastingdienst zijn ze inmiddels bekend.

Al met al een spannende en enerverende tijd dus!

En omdat het weer niet al te best was, heb ik natuurlijk ook meteen gebruik gemaakt van de gym. Hardlopen op een lopende band is niet echt mijn ding, maar hardlopen in de natte sneeuw of ijzel is nog minder mijn ding.


Bij de gym moet je je trouwens wel een kiwi gym voorstellen he. En dan niet eentje uit de grote stad, waar keuring iemand achter de balie zit en er overla spiegels hangen en strakke tl-verlichting je tegemoet schijnt terwijl de muziek uit de boxen schalt.

Nee, dit is Tapanui. De gym zit in ene oud bankgebouw ( de kluis zit er nog in). Er ligt dik, rood vloerbedekking op de grond en er hangen hier en daar lampjes die een gezellige sfeerverlichting verspreiden als het donker is. Er is een losse staande spiegel die je heel handig kan verplaatsen. Er is een mooie muziek installatie waar een bulk muziek uit kan komen, dus dat is mooi.

Je betaalt je contributie voor de maand en dan krijg je een code per sms. Daarmee kan je in een sleutelkluisje komen waar de sleutel voor de deur in ligt. Iedere maand verandert de code van het kluisje.

Als je klaar bent kun je er een douche nemen. Er is geen kleedkamer, maar als je wilt kun je je  in de douche wel omkleden. Kinderen kunnen mee en gestald worden in de kinderkamer, waar een  kacheltje is en een tv met dvd speler.

Al met al vind ik het wonderbaarlijk, dat in een dorp van 700 inwoners er zoiets voor handen is.

Oh ja, en er is vanaf volgende week ook yoga in Tapanui! Dan kan ik twee keer per week losgaan, twee keer per week met spierpijn rondlopen en mezelf afvragen waarom ik ook al weer aan sport deed. Maar nu heb ik er vooral heel veel zin in!

De naam van de sportschool zegt het al: gymnation Tapanui!

1 opmerking:

  1. Het klinkt bijna grootsteeds! Heerlijk, lekker dichtbij allemaal en je hoeft geen enkels of andere ledematen te breken op de beijzelde straten!

    BeantwoordenVerwijderen