dinsdag 24 november 2015

Weekend ontspannen

Ik had al even geleden een weekend weg geboekt. Zonder man en kinderen. Het was een yoga weekend, wat me helemaal het einde leek. Ik had bedacht dat dat weekend zou plaatsvinden na mijn stage, maar door onvoorziene omstandigheden zat ik nog midden inmijn stageweken toen ik vertrok naar Wanaka.

Van te voren had de yoga juf me verteld, dat we vegetarisch zouden gaan eten. Nu ben ik daar mee bekend, leek mee heerlijk. Ik kreeg het programma doorgemaild: veel yoga, met op zaterdagmiddag een paar uurtjes free time. Kijk, als je dan toch in Wanaka zit is free time wel erg lekker.

Op vrijdagmiddag vertrok ik met twee vriendinnen richting Wanaka. Onderweg haalden we bij een winkeltje een "ongeonde" lunch met de grap, dat dit het laatste fatsoenlijke eten zou worden voor ons het weekend. Want mijn vriendinnen wisten me te vertellen, dat we vegan zouden gaan eten. Daar kan ik het ook wel mee, dus ik had er nog steeds zin in, hoewel ik een donkergrijs vermoeden kreeg, dat er geen patat op het menu zou staan..... of een heerlijke indische curry.

Het weer was heerlijk en de eerste yogaklas was erg fijn.  Voor het avondeten ( pas om 19:00 eten!!) hadden we nog een yogales wat tijdens de gewone yogaklas gehouden werd. Je moet even weten, dat als ik op donderdagavond naar yoga  ga, iedereen altijd erg blij is om elkaar te zien en dat er voor de klas heel wat afgebept wordt.
Hier niet.

er hing een bordje op de deur voor het yogalokaal: stilte. Iedereen kwam dan ook heel stil en serieus binnen en ging direct in ene yogahouding liggen, iets wat bij mij direct op mijn lachspieren werkte. En hoe meer mensen er binnen kwamen en zich in een bocht vouwde, hoe erger dat werd.
Na de les was het dan eindelijk etenstijd. We hadden een paar heerlijke salades en als toetje iets met raw chocolate, wat net smaakt als echte chocolade, dus ik was al lang blij.

De volgende ochtend begonnen we om 7:00 uur met een les. Voor die tijd kregen we een glas appelazijnmet water te drinken (iets met het op gang brengen van je spijsvertering) en een vers glas bietensap te drinken. Met een licht misselijk gevoel toog ik naar de bikram yoga klas, yoga in een omgeving van 40 graden. Na de workshop zou  de "echte" klas volgen. Maar ik ging tijdens de workshop al een aantal keren bijna onderuit; een combinatie van laag bloedsuiker en bewegen in de warmte. Ik besloot de klas over te slaan  en heerlijk lang te gaan douchen. De juffen hadden gezegd dat dit ons weekend was en dat we mochten doen wat we wilden, iets wat ik zeer ter harte nam.

Na een ontbijt met fruit, kokosyoghurt, kokoswater en noten volgden er een workshop over raw eten, iets wat we dit hele weekend zouden gaan doen. En toen sloeg de paniek wel een beetje toe hoor. Vegetarisch, vegan, ik doe wel mee, maar raw? Maar goed, ik zat er nu eenmaal en besloot mee te doen met alles. Leuke ervaring, toch? Dus na een lunch met ontsproten kikkererwten, erwtjes, salades en een sapje gingen we wederom een yogales in.
Maar met de free time hielden mijn vriendin en ik het niet meer: we zijn de supermarkt ingedoken en hebben een zak chips leegegeten aan de rand van het meer. Heerlijk! Ik kreeg meteen meer trek in chocolade, dus een zak m&m's was snel gehaald.

Met dat in onze buik verschenen we een paar uur laten aan het avondeten: salades met rauwe courgettes ( tot spagetti gesneden in een spiralisor) met een koude tomatensaus.

Zondagochtend ging ik beter voorbereid richting de les: ik had mueslibars meegenomen en opgegeten, samen met een banaan. De appelazijn sloeg ik vriendelijk af, net als het groentesapje wat me werd aangboden. En terwijl de rest druk bezig was met ander zaken, besloot ik mijn hardloop schoenen aan te trekken en ene stuk te gaan rennen.

En dat was een hele goede beslissing!

Dit was het uitzicht tijdens mijn 5k rondje:

NIet slecht he!

Al met al heb ik een heerlijk weekend gehad maar ben er wel achtergekomen, dat raw vegan eten niet echt iets voor mij is.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten