vrijdag 26 april 2013

ANZAC Day (Marja)

Gisteren was het in NZ ANZAC Day. Dat staat voor Australian en New Zealand Army Corps. Het is een beetje als de 4-5 mei herdenking in NL. Het is ooit begonnen als herdenking voor de gevallen soldaten in de WO 1, maar nu worden de oorlogs slachtoffers over de wereld herdacht.
In de praktijk komt het er op neer, dat de winkels 's morgens verplicht dicht zijn en dat je 's middags over de hoofden kunt lopen. De rest van de mensen heeft namelijk wel de hele dag vrij en dan krijg je het meubelboulevard-syndroom op tweede paasdag  in NL.

Je kunt speciale speldjes kopen om je steun te betuigen. Het zijn klaprozen, de poppy.

Dat is hem dan.


En er zijn ANZAC biscuitjes. Het verhaal gaat, dat deze (lang houdbare) koekjes meegegeven werden met de soldaten die naar het front gingen. Zo hadden ze dan wat eten bij zich om t rantsoen aan te vullen. Ze zijn erg lekker en gewoon het hele jaar te verkrijgen.

en makkelijk zelf te maken!

Omdat ANZAC Day op een donderdag viel dit jaar, hebben veel mensen de vrijdag vrij genomen en zijn dus lekker een lang weekend vrij. Fons hda gisteren dienst (new guys does it all), vandaag is hij gewoon weer op de praktijk te vinden. Gelukkig heeft hij maandag vrij. Eens kijken wat we allemaal zouden kunnen gaan doen. De weersverwachtingen zijn gunstig, dus wie weet waar we eindigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten