maandag 29 april 2013

Herfstvakantie (Marja)

De kinderen gaan hier een week of tien naar school en hebben dan twee weken vakantie. Zo wordt het schooljaar in 4 terms ingedeeld. Term 1 was 19 april voor bij en ze hebben nu dus twee weken herfstvakantie.

De eerste week is omgevlogen. Ik was veel dingen van plan om te doen, maar na een pyamadag, boodschappendag, een paar regendagen, een pluk-de-vruchten-uit-iemands-tuin-dag en een ga-gezellig-op-visite-op-een-megagave-boerderij-dag was de eerste week al weer om!
Fons had vandaag ook vrij en we wilde deze dag dus benutten, om iets leuks te gaan doen. Nu hadden al veel mensen ons al aangeraden om naar Lochmara lodge te gaan. Met de auto naar Picton, dan met de boot naar Lochmara toe en dan daar de dag doorbrengen.
Wat is daar te doen? Ehhh.... wandelen, struinen, kajakken, dieren voeren, in hangmatten liggen en meer.
Hier is de link voor een idee ( en kijk bij facilities ook even bij het bath house!!)

lochmara lodge

We waren op dreef dit keer: fototoestel was mee, eten en drinken ook, net als insectenreppellent, zonnebrand, handdoeken en schone kleren voor de jongste. Maar gelukkig waren we toch nog iets vergeten: zwemkleding! Want het was vandaag een waanzinnig mooie dag van wel 24 graden, mooie blauwe lucht en weinig wind. Super dus! Gelukkig worden we steeds makkelijker. Dus tijdens het kajakken ging de lange broek uit, net als de sokken en schoenen. Doen we niet moeilijk over. En in de zon droogt alles snel, dus dat was geen probleem.

Dit was een topdag en een aanrader voor iedereen die nog deze kant opkomt. Je kun namelijk ook eerst een stuk langs de Queen Charlotte track lopen, dan in Lochmara lodge overnachten (bagage wordt geregeld), om dan 's avonds in een hangmat naar de sterren te kijken of in een bad te gaan zitten met uitkijk over de sounds. Dat alles na een heerlijke massage natuurlijk..... zucht..... ik wil nog wel een keer heen, maar dan zonder kinderen...

Hier een kleine impressie:
kajakken in de sounds.....

De kakariki: een native bird die met uitsterven bedreigd wordt. Ze hebben hier een speciaal fokprogrammavoor meerdere van deze beschermde dieren.

Als je de stairway to heaven volgt, kom je hier uit....het zoveelste uitzicht ;-)

Hier kunnen we weer even op vooruit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten