donderdag 26 april 2012

De laatste keren (Marja)Met krap 4 maanden te gaan  (om precies te zijn: over 4 maanden hebben we onze tweede nacht gehad in Blenheim) wordt het tijd voor iets waar ik niet zo heel erg op zit te wachten. En dat zijn alle laatste keren. Ik heb het idee, dat ik er om een een of andere reden niet zo goed in ben.


Nu ben ikzelf nog steeds niet zo erg bezig met het feit dat we  over 4 maanden aan de andere kant van de wereld zitten. Maar gezien alle reacties om mij heen, is het toch wel iets wat een impact schijnt te gaan hebben op mijn leven (en dat van de bakker, juf, mede-ouders, vrienden en familie). Ik zit denk ik nog te veel in de ontkenningsfase ofzo....
Maar ja, ik heb toch maar besloten om er eens in mee te gaan.
De eerste laatste keer: het kopen en kaften van boeken voor de schoolbibliotheek. We zijn uit ons dak gegaan, hebben voor ietsje boven het budget boeken gekocht, nog even lekker geluncht als afsluiting en klaar. Ik was al van plan om mijn doos met spullen door te geven, toen ik het "goede" nieuws kreeg: er was onverwacht nog een extra budget vrijgekomen!
Dus deze  eerste laatse keer schuif ik maar even door naar later.
Maar er zijn er meer: Laatste keer schoolreisje! Met de kinderen mee naar een pretpark, afgemat thuiskomen van het tellen tot 5 (kinderen) iedere 5 minuten en dan thuis met rode konen verzuchten dat je er zo lekker van bijkomt. Maar ja: in NZ hebben ze er veel meer: fieldtrips... naar imkers, de natuur in, musea, noem het maar op. Dus dat wordt meer een upgrade dan een laatste keer vind ik. Telt niet.
Volgende dan maar: Laatste keer stemmen in NL. Maar de laatste keer wisten we niet dat we weggingen, dus telt niet.
Nog een poging dan: laatste keer Sinterklaas. Maar dat is zooo 2011, daar ben ik al lang niet meer....
Laatste keer kerst dan? De eerstevolgende keer vier ik kerst in de tuin met een bbq en een lekker duik in de zee hoop ik. Daar word ik eerder vrolijk van dan melancholisch.
Nog een laatse poging: laatste keer  sneeuw! En dat is toch wel iets wat ik ga missen. Wij moeten straks een uur rijden om in de winter in een wintersportgebied terecht te komen waar je kunt skien en sleeen.

Ik zei het al, laatste keren zijn niet mijn sterkste kant...

Misschien dat ik het over een paar maanden opnieuw probeer: laatste keer naar school, laatste keer boodschappen doen, laatse keer verjaardagen vieren, laatste keer vrienden een knuffel geven, laatste keer.... oefening baart kunst, ik krijg deze vast nog wel onder de knie!

1 opmerking:

  1. Even over die laatste keer sneeuw, Ik heb laatst toch echt 9 uur moeten rijden om te kunnen skiën je gaat er dus op vooruit.
    weer een leuk stukje

    BeantwoordenVerwijderen