zondag 8 april 2012

Echte post is zo leuk ! (Marja)

Toen we in Otautau woonden, hadden we een mooi zicht op de straat en de brievenbus. Die was aan de achterkant open, zodat we vanuit huis konden zien of er post was. Handig, want dan hoefden we er  in de regen  niet uit (anders rennen, want misschien werd de post nat).
We hebben heel wat post en pakketjes verstuurd naar Nederland toe en nog veel meer ontvangen. Het was altijd een feest als we de rood-gele bus van de DHL onze straat in zagen rijden. Ketchup chips, satehsaus, dvd met Baantjer, boekjes, cd's met kinderliedjes; alles was welkom en werd met gejuich ontvangen!

Vandaag hebben we het omgekeerde gehad: voor het eerst hebben wij nu ook eens een pakketje uit NZ gehad! Lis en Grant hadden ons al verteld dat er iets onderweg was. Iedere postbezorger werd vanaf die dag aangeklampt met de vraag of er echt niets voor nummer 34 bij was. DHL, UPS, TPG, alle andere vage witte busjes; potentiele bezorgers! Ik werd er een beetje onrustig van.  En gezien de verwilderde blikken van de bestuurders van de busjes, zij ook.
Afspraken  werden verzet, zodat de bezetting thuis maximaal was, er werden briefjes opgehangen zodat de postbezorger wist waar we waren en gisteren was het zo ver: een pakket (onze Nederlandse doos) uit NZ, vol met lekkernijen!
Omdat wij de zoute drop hadden gestuurd als doelbewuste actie , wetend dat ze dat niet lekker vonden, heb ik wel even met argusogen de inhoud bekeken. Nooit geweten dat er nog zoveel dingen zijn die we niet kenden!
Er zaten smarties in (pebbles), fruitleertjes (100% biologisch), cadburychocolade,  fruitchippies, creme eieren (gewoon hier te koop bij Jamin). Maar ook wrigleys kaugom, een motorblad voor Fons (hoe origineel: de kiwirider) mellowpuffs, minties, gedroogd vlees, ananas in chocolade, blauwe en roze ballonnen.
De toppers:  De honing (echt , zo lekker hebben we dat hier niet; een boterachtige , zachte smaak....) en de whittakers chocolade.
Dit smaakt naar meer: de ervaring van het krijgen van een pakketje, de inhoud keuren en dan lekker genieten!
Ik denk erover, om meer stroopwafels naar NZ te sturen (was daar een topper) en dan maar een verlanglijstje te maken. Dus als iemand nog trek heeft in heksenhyl, maar dan gevuld met chocolade (Bente vond het lekker, ik heb me er nog niet aan gewaagd), gedroogd vlees met chilismaak of een mintie: wees welkom!( Wel even zelf een lekkere NZ wijn meenemen, dan is het dubbel genieten :) )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten