zondag 8 april 2012

Het echte begin.... (marja)

De eerste stap in bureaucratie land is gezet: de medical council is nu op de hoogte van onze wens om te komen werken.

Omdat toestemming om in NZ te komen werken maar 6 maanden geldig is, kon pas in maart deze eerste procedure gestart worden.  Tijdens deze procedure moet er nog een bewijs vanuit het BIG-register richting NZ, om aan te tonen dat Fons geen klacht heeft of geschrapt is uit het register en niet meer als huisarts mag werken (zou ik ook wel willen weten al ik een huisarts zou aannemen).
En dat uittreksel van de BIG-register is maar drie maanden geldig.
Als alles rond is, kunnen we de visa gaan aanvragen bij de ambassade in Den Haag. Als we een werkvisum voor 1 jaar aanvragen, is dat het dan  wel zo'n beetje. Mochten we aangeven voor 2 jaar te willen gaan, dan moeten we onszelf medisch laten keuren. Longfoto's, onderzoeken etc.
En zo'n visumkeuring kan en mag alleen gedaan worden door "echte" speciale dokters (ik hoor mijn portemonnee alweer kreunen...)
Omdat de keuringen in NZ een stuk makkelijker gingen, hebben we eigenlijk al een beetje besloten, om een visum voor een jaar aan te vragen.
Maar dat is voor later; eerst de medical council afwachten. Want die mensen kunnen nog besluiten dat Fons zijn Engelse toets over moet doen, restricties op zijn werkvergunning geven (alleen onder begeleiding werken ofzo), of zelfs de aanvraag afwijzen (geloven we niet...)
Het gaat wel echt voelen zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten