vrijdag 14 februari 2014

Kamp (Marja)

Volgende week gaat E., de jongste  dochter op kamp. Naar Queenstown dus he. Dinsdag ochtend gaat jaar 5 en 6 op pad, om op vrijdagmiddag weer thuis aan te komen. Omdat scholen niet zomaar op kamp mogen gaan om het op kamp gaan, wordt er aan alle keren kamp een educatieve inslag gezocht. Dit jaar is het onderwerp de invloed van toerisme op de werf van Queenstown.

En hoe kun je beter het toerisme onderzoeken  dan zelf de toerist uithangen? Dus ze gaan ze op bezoek bij een wijnkelder, de wijngaarden rond Queenstown. Ze gaan varen met een ultrasnelle jetboot over de rivier, ze gaan het Wakatipu meer overvaren met een stoomboot en ze gaan kijken bij een bungee jump. Ze gaan een dagje op bezoek in Arrowtown, een oud mijnwerkersdorpje waar Fons over drie weken gaat finishen als hij de motatapu marathon heeft gerend.

Ze gaan met de gondola de berg op en dan met de luge (soort bobsleebaan) weer naar beneden.
En net als met B. het geval was ruim een jaar geleden, kon ik eigenlijk alleen maar trots zijn, dat ze gaat. En natuurlijk een tikkie jaloers hoor, natuurlijk ook wel.

En zo'n trip kost geld. De kinderen worden hier gestimuleerd om door middel van fundraising geld op te halen. Al het geld wat ze zelf binnenhalen, wordt dan in mindering gebracht van je eigen kosten. Zo is er een kind in de klas van E., die het volledige geld zelf opgehaald heeft door middel van klusjes doen, meedoen met de fundraisers en meer creatieve maniern om geld op te halen. Het grote voordeel is, dat de ouders niets meer hoeven te betalen aan de reis. En als je meer ophaalt dan dat je nodig hebt , wordt alles in een  potje gestopt tot het volgende schooljaar. En als  je naar de middelbare school gaat, neem je het potje gewoon mee naar de middelbare school. Want ook daar zijn er reisjes die betaald moeten worden. Zo gaan ze skien in jaar 7 en 8 en in jaar 12/13 gaan ze zelfs op reis naar Australie! Ik denk, dat ik ervoor moet gaan zorgen, dat ik mee ga op dat reisje als ouderhulp. En dat ze dan ook het onderwerp " toerisme" hebben  als educatieve inslag. Ik ben er klaar voor, no worries!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten