vrijdag 20 maart 2015

Facebook, maar dan echt

Over een ruime week zijn we op weg naar Chritchurch. Fons heeft in totaal 6 weken vrij, zodat hij niet meteen met een volle jet leg aan de bak hoeft. Omdat er bij mijn baan minder levens gemoeid zijn ga ik de week ervoor ( met jet leg inderdaad) al weer aan de slag.

Op school zijn de juffen op de hoogte en drukken ons vooral op het hart om te genieten van de ervaring die onze kinderen gaan hebben.

En in de plaatselijke krant stond heel lief vermeld, dat de dokter op vakantie gaat en dat hij met zijn gezin mag genieten van zijn welverdiende vakantie.

Ik heb onlangs geleerd, dat je dat soort prive dingen beter niet openbaar kan maken. Zoals op facebook vermelden dat je lekker naar Isla Margarita gaat bijvoorbeeld. Of naar een concert met een nachtje logeren erbij.

Nu hebben wij dat keurig stilgehouden op facebook, maar dan kan ook komen omdat we niet op facebook zitten.

Nee, hier zetten ze het gewoon in de krant, zodat de lokale bevolking in een klap op de hoogte is. Maar net als op facebook krijgen we wel de likes van andere mensen en de natuurlijk niet aflatende stroom van comments.

De mensen hier leven erg mee en wensen ons een fijne vakantie met een grote "maar": we moeten wel terugkomen! De mensen in dit soort kleine dorpen in NZ zijn gewend om ieder jaar/half jaar een nieuwe dokter te hebben en dan is het heel fijn, dat er nu een dokter is die het zowaar al twee en een half jaar uithoudt in dit kleine dorpje!

Erg vleiend voor Fons , hij heeft het ook erg naar zijn zin hier met alle mensen.

Maar nu weet dus wel iedereen dat het huis leegstaat.... Gelukkig kwam daar als vanzelf een oplossing. Er is door Disney ( je weet wel, van die film waar we NIET in zitten) een oproep gedaan. Er komen ruim 250 mensen hier werken en die moeten allemaal een paar weken kunnen slapen. Dus of er mensen bereid waren om hun huis/bijgebouw/caravan wilden verhuren aan de mensen van Disney?

Nu hebben veel mensen daar gehoor aan gegeven en zitten dan vervolgens met het volgende probleem: waar gaan wij dan heen? Dus er zal de komende weken heel wat heen en weer geschoven worden door mensen die gaan logeren bij vrienden, familie  of gaan kamperen voor een week of drie. Een van die meiden zou gaan logeren bij een vriendin van me. Ik heb haar ons huis aangeboden. Zij blij, want ze gaat nu logeren op loopafstand van haar werk en de school van een van haar kinderen. En wij blij, want nu wordt er op ons huis gepast.
Bovendien heeft ze aangeboden om de tuin eens onder handen te nemen, iets wat ik nooit zou afslaan.

En van Disney heb ik via een brief begrepen, dat ze waarschijnlijk ook bij ons in de straat gaan filmen ( en wij zijn er dus NIET bij, had ik dat al gezegd?) en dan is een leuke tuin natuurlijk nooit weg....

Like!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten