vrijdag 27 maart 2015

Nog een nachtje slapen....

Nog een nachtje slapen. En dan zitten we in Christchurch, klaar om op zondag weg te vliegen.

Ik ben de afgelopen dagen bezig geweest met schoonmaken, kleren uitzoeken en ik heb woensdag de eerste koffer ingepakt. Ongelooflijk wat je er allemaal in kunt stoppen voordat je bij de 30 kilo bent!

De bedoeling was, dat we een koffer in een andere koffer zouden stoppen. Meer ruimte op de terugweg en minder koffers te slepen op de heenweg. Maar toen ik aan het pakken was besefte ik me, dat als ik alles goed kon proppen/in de koffers kon passen, we waarschijnlijk met maar 4 koffers op pad zouden kunnen!

Dus de tweede foffer werd leeggehaald en ik heb gekeken welke tas/koffer er in een andere zou passen. Een soort van legpuzzelactie volgde, maar uiteindelijk is het gelukt.

Alleen hebben we nu weer minder ruimte, dus is het weer schuiven met spullen en kleren. Willen we dat echt mee? Moet het mee? Kunnen we dat in NL misschien halen?
Ik heb een koffer met mijn spullen erin. En ik heb nog handbagage, dus ik heb nog wat speling. Maar mijn handbagage gaat vol met spullen voor de kinderen voor onderweg: boekjes, stiften, papier, spelletjes. Fons wist me haarfijn te vertellen dat sie spulletjes de kinderen hooguit een uurtje bezig houden en dat is niet veel op 29 uur vliegen. Ik ben eigenlijk de hele ochtend al bezig met spullen uit koffers te halen, terug te hangen in de kast ( deze trui is niet warm voor in huis). Om na een half uurtje hetzelfde vest weer uit de kast te halen en weer in de koffer proberen te doen ( oh, ja, centrale verwarming en isolatie, dus buitenvest wat ik hier binnen draag hoeft niet mee), die er steeds meer als een vluchtkoffer uit begint te zien: alles door elkaar heen, niets meer opgevouwen en bovenop iets groots, zodat de chaos eronder niet zichtbaar is. Ik wil nog een aantal spullen mee maar die zitten nu in de was, dus duimen dat alles droog is vanavond!

Ik heb een lijst gemaakt om dingen op te zetten die mee moeten. Want als we er in Christchurch achter komen  dat we een paspoort zijn vergeten dat kunnen we dat niet meer even ophalen.

Dus kijk ik slechts ieder half uur op dat lijstje om te zien of er al iets op veranderd is.
En loop weer naar mijn kledingkast om spullen in mijn koffer te stoppen die er later weer uitgehaald worden.


Fons zelf neemt weinig mee. Hij is van plan om broeken te kopen in zijn lengtemaat, t-shirtjes in te slaan waar je zijn navel niet ziet ls hij zijn schouders ophaalt en schoenen te halen die niet na een jaar al compleet afgedragen zijn omdat de kwaliteit hier zo slecht is. Ik heb vorig jaar ook leuke schoenen gekocht maar die zijn ook al stuk. Nu snap ik waarom iedereen hier op hardloopschoenen loopt!


De kinderen komen straks uit school, waarschijnlijk als een stel stuiterballen die niet te houden zijn. Ik geef ze geen ongelijk, want ik ben inmiddels volledig bewust van het feit dat ik over een dag of 4 in Nederland ben!

Ik heb de weersverwachting gezien.  Vandaag 17 graden, morgen 21 graden met ene buitje en dan daalt de temperatuur tot een graad of 16 met buien.
En dan Nederland: onder de 10 graden!
Toch maar even kijken of er nog ruimte is voor een paar warme truien.....


1 opmerking: