zondag 10 november 2013

Visite (Marja)

Vandaag hebben we de ouders van Fons opgehaald van het vliegveld in Dunedin. Dat is een grote stad hier op 2 uur rijden vandaan. Het vliegveld zelf ligt ruim voor de stad, dus dat scheelde weer rijden. Op weg naar het vliegveld reden we over een weg met spoorbomen erop. Maar nergens was er een spoor te zien! Toen we er voorbij reden, snapte ik waarvoor ze dienen: als er een een vliegtuig langskomt, moet de weg vrij zijn, zodat het vliegtuig veilig kan landen.

Dunedin heeft een internationaal vliegveld. Nu moet je je daar niet al te veel van voorstellen: met een landingsbaan/opstijgbaan kun je er als passagier niet echt snel verdwalen.

Ze landen keurig op tijd en werden door ons hartelijk binnengehaald. We hadden onze oranjespullen weer aan, dus waren niet te missen (zelfs de opblaas rookworst van de Hema was present!).

En nu kan ik weer rsutig zitten. De slaapkamers zijn in orde (Fons moest gisteravond nog achter een matras aan ivm een leeggelopen luchtbed), alles is aan kant, we hebben gegeten en gedronken en de eerste drukte is voorbij.

En nu denken ze , dat ze lekker kunnen bijkomen. Ik heb ze alleen niet verteld, dat net deze week ik een mukvolle agenda heb en dat ik van plan ben om ze lekker mee te nemen: maandag boodschappen doen in Gore, dinsdag naar Balclutha voor een sportdag, woensdag playcentre, donderdag helpen met het maken van bonbons en een morning tea verzorgen in de klas van B. (waarvoor er nog diverse dingen gebakken moeten worden trouwens) en vrijdag na klassenhulp nog even naar de mainly music.  Ergens tussen de bedrijven door moet ik nog even langs de boerderij om verse eieren te halen en melk bij de melkstal te halen. Dan een weekend bijtanken (voor zover dat kan met 4 kleinkinderen ) en dan op naar Dunedin! Daar kunnen we dan kiezen uit een maritiem museum, vlindertuin, chocoladefabriek, winkelen, uiteten, stadsmuseum, treinreis, een tour door de bierfabriek, pinguinkolonie, albatroskolonie.... gaat helemaal goed komen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten