zondag 9 december 2012

Zielige chocolade (Marja)

Soms ontstaat er iets, zonder dat je er erg in hebt.  Ik weet niet meer hoe en waarom, maar ineens was er zielige chocolade (door Fons bedacht).
Omdat ze hier niet de toetjes hebben die wij gewend zijn en onze kinderen de kiwi toetjes nog niet op hun Nederlandse palet willen, eten we iedere avond een stukje chocolade als toetje. Witte chocolade met macadamia noten, melk met macadamia noten, melk met mintsmaak erin, gevuld met caramel (die met pindakaas hebben we nog maar even in de schappen laten liggen) of een stukje witte chocolade met frambozen. Smaakt allemaal niet verkeerd.

Maar als we echt zielig zijn, gaan we naar Makana. Er zijn maar twee winkels in NZ. Eentje op het noordereiland; de tweede hier in Blenheim.  En daar hebben ze niet alleen chocolade, maar ook caramelpopcorn, shortbread, brittle.....heerlijke dingen!


En het aller-allerleukste is de weg er naar toe. Er zitten twee hoge heuveltjes in en je mag daar 80 km/u.  En als je met 80 eroverheen rijdt, komt de volvo met 6 personen eventjes los van de weg! Het is niet veel, maar wij krijgen er een dukes of Hazard- gevoel van! En hoe zielig je jezelf vindt, nadat we twee keer de weg zijn overgegaan (is 4 heuvels!!) voelen we ons weer helemaal blij. Kinderen gaan uit hun dak. We nemen deze weg niet vaak, want zo blijft het bijzonder. En je moet echt heel zielig zijn, willen wij de auto instappen om deze rit te maken. Ik heb nog niets gevonden wat zo snel mijn kinderen weer gezellig krijgt en in een goed humeur!Voor mensen die hun speekselklieren willen laten werken, hier de link naar makana. En ja, ze bezorgen ook naar NL toe....

https://secure.makana.co.nz/default.aspx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten