zaterdag 17 mei 2014

Blenheim (Marja)

We hebben het erg naar onze zin gehad op onze vakantie, dat moge duidelijk zijn. De reis terug hebben we in twee delen opgesplitst: het eerste deel tot aan CHristchurch. Nou ja, zo ongeveer dan. We verbleven in Windswhistle, maar omdat ik dat niet meer op de kaart kan terugvinden (zo groot is het),  is Christchurch een goede tweede voor het verhaal. Het was lastig om iets te vinden om te overnachten voor een nacht. Want een hotel met twee personen per kamer is niet een oplossing voor nu. Dat geldt ook voor een motel En de eigenaars van huisjes willen graag, dat je minimaal 2 of drie nachten blijft. Uiteindelijk kwamen we dus uit op Terrace Downs. Dat bleek later een golf resort te zijn. Maar goed, we konden nog een nacht genieten van een geisoleerd huis met superverwarming en een waanzinnig mooi uitzicht, zo vlak voordat de zon onderging.

We hebben voor het eerst in een echt restaurant gegeten, anders dan een cafe of een snackbar. Dit was het moment waar Fons en ik dus al jaren voor aan het werk waren. De vraag was: zou onze opvoeding  nu zijn vruchten afwerpen of zou door de vermoeidheid en honger we ons bevinden met een stel schreeuwende, zeurende en jengelende kinderen aan tafel. Je weet wel, zo'n tafel waarvan de rest van de gasten zich altijd groen en geel irriteren?

Gelukkig was dat niet het geval. In de eerste plaats, omdat we niet in het restautant maar in de bar werden geplaatst, omdat het restaurant nog niet open was (dat heb je als je om 17:30 aan tafel wilt zitten he). En ten tweede, omdat wij gewoon gewedige kinderen hebben die zich op de cruciale momenten uitstekend kunnen gedragen!


Na een nachtje uitrustne zijn we op zondag weer naar huis gegaan, waarna op maandagn alles weer terug naar normaal was. Nou ja.... de afgelopen week heb ik drie dagen gewerkt, de jongste had de langste dagen op de opvang sinds ooit en de oppas had haar eerste dag als oppas tussen 15:00 en 17:15. Al met al een zeer drukke week dus.

Hier een kleine selectie van de dingen die we hebben gezien:


Pelorus bridge. Het idee om te picknicken werd weggespoeld door de regen, dus werd het een lunch in het cafe

Dolfijnen spotten in de Marlborough Sounds....blijft waanzinnig mooi!Wijgaarden in Blenheim en lunch in een restaurant wat er midden in ligt. Rock Ferry, een absolute aanrader!


Na de finish van de halve marathon van de Saint ClairesLake Pukaki

Het is misschien een beetje een eenzijdig verhaal, maar het is waar: dit land is gewoon ontzettend mooi en ook zeer goed te bezoeken in de herfst en winter. We hebben onderweg meer  Juicy campers gezien dan gewone auto's en dat hebben die mensen denk ik heel goed bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten