zaterdag 9 mei 2015

Einde werkbezoek

De laatste dagen in NL vlogen voorbij, net als de rest van het bezoek trouwens.  Nu ik zo achteraf bekijke was het niet echt een vakantie. In mijn beleving ga je op vakantie als je klaar bent met werken. Je pakt je spullen in en vertrekt naar een (on)bekende plek. Daar ga je dingen doen waar je zin in hebt, gaat lekker eten, rust uit wanneer je er zin in hebt en doet iets actiefs als je je er klaar voor voelt. Na een paar weken, zo tegen het einde van de vakantie begint er een klein kriebeltje heimwee te ontstaan en als je dan na de terugreis 's avonds weer je eigen bed inkruipt ben je blij weer thuis te zijn, terwijl de vakantie nog nabeleefd kan worden door middel van foto's , verhalen en filmpjes.

Dat was dit dus niet.

Het was meer een emotionele achtbaan van 5 weken. Eerst zie je vrienden die we al een jaar of 3 niet hebben gezien. Dus emotioneel weerzien, dikke knuffels, elkaar echt zien en spreken. De tijd valt weg, totdat je aan het eind van het bezoek weer afscheid moet nemen voor..... hoelang?
Weer dikke knuffel, paar tranen wegslikken en op naar de volgende, waar het hele proces zich herhaalt. Ik heb er enorm van genoten, maar het was emotioneel erg zwaar.

En omdat we in NL toch van alles wilden doen en zien hebben we het stukje "uitrusten en jezelf kapot vervelen" een beetje overgeslagen. En dat merkten we zeker bij de kinderen. Na 5 weken was het emotionele emmertje vol en was iedereen wel toe om naar huis te gaan.

De koffers werden gepakt, alles doorgezocht op zoek naar de gestreepte sok ( niet gevonden) en toen was het tijd om naar Schiphol te gaan. En ook daar moesten we wederom afscheid nemen. Dat was het zwaarste afscheid. Want bij alle vrienden die we hadden gezien bleven we nog in NL, nu gingen we het land echt weer verlaten.

Geen vakantiegevoel. Meer een verscheurd gevoel, heimwee, verdriet en ook nog ene klein stukje verlangen naar thuis, Tapanui.

Voor een vakantie was dit absoluut niet een tijd waar we energie van kregen. Als werkbezoek was dit een waanzinnig gave tijd met alles wat we ons konden wensen: heerlijk eten en drinken, zeer goed gezelschap, mooi weer, fijne cultuur, zalige wijnen en mooie ritten door NL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten