zondag 31 maart 2013

Omaka airshow (Marja)

Ieder jaar is er met pasen een airshow. Daar worden de kunstjes vertoond van moderne helicopters, stuntvliegtuigjes en replica's van vliegtuigen van de eerste en tweede wereldoorlog. Er zijn heel vaal tentjes met leuke dingen, eten en drinken, grondgevechten met knallen en vuurwerk. Kortom: een must see!

Fons was vrijdag als even de heuvels op geweest. Er waren toen geen grondshows, maar wel al een paar leuke vliegtuigen om te zien. Er waren al diverse mensen uit blenheim die er heen waren getrokken om een kijkje te nemen van de heuvels. Picknick kleed mee, eten en drinken mee en klaar!

Na drie weken een strakblauwe lucht gehad te hebben, gingen we vanmorgen in de stromende regen weg. En in de stromende regen stonden we te wachten tot ze zouden gaan vliegen.  En in de regen kregen we te horen, dat ze pas zouden gaan vliegen, als de regen zou stoppen....zucht..
Veel speelruimte hadden we niet, omdat Fons zaterdag een vroege dienst had, vandaag een late en morgen is alles weer voorbij.... dus in poncho's gehuld wachtten we het af.


Maar gelukkig klaarde het weer op en na een uur of wat wachten, werden we dan getrakteerd op ene geweldige show! Stunt vliegtuigen, formatievliegtuigen, parachutisten, speeltjes van de luchtmacht en de marine, alles was leuk! En na afloop stonden die speeltjes geparkeerd op een veld vlakbij, waar de kinderen in de helicopters mochten en wat uitleg kregen.

Pasen 2013: check!


Hieronder een hele, hele kleine selectie van de foto's die we hebben gemaakt...
Let vooral op de kiwi in de witte en blauwe circel: het symbool van de luchtmacht!

De waaghals van de dag; man, wat kan die gast vliegen!

Grondtroepen maken zich klaar voor gevecht

De rode Baron, een beruchte Duitse piloot in zijn vliegtuig. Verantwoordelijk voor vele slachtoffers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten