dinsdag 28 mei 2013

Breaking news (Marja)

Het was vanmorgen op het nieuws: de eerste sneeuw was gevallen in NZ! Vlakbij Dunedin waren de scholen gesloten, alles lag stil daar.  En waar was dat? Precies, in Tapanui!

We hebben meteen maar even de beelden opgezocht op news on demand ( want wij hoorden pas later op de dag dat dit het landelijke nieuws had gehaald) en de link heb ik voor jullie hier staan.

We hadden al helemaal in gedachten hoe het eruit zou zien daar: sneeuwploegers ploeterend om alle wegen weer vrij te maken van metersdikke sneeuw, mensen op ski's over de straten (hmmm, toch maar snowboots kopen onderweg als we gaan).

En de beelden spreken voor zich... bereid je voor!

eerste sneeuw in Otago!

In Dunedin was het vliegveld de hele dag open, maar de snelweg ernaartoe en vanaf was dicht, net als diverse andere wegen. Allemaal vanwege de sneeuw en de gladheid. Ik weet eigenlijk niet, of ze hier ook preventief strooien en hoe snel de sneeuwruimploeg  paraat is om de wegen weer sneeuwvrij te maken (tenzij die natuurlijk in de file stonden op weg van het vliegveld naar het centrum toe...) Dat wordt een extra voorraad eten, drinken en dekens mee  de auto in als we naar het zuiden gaan denk ik. Het avontuur wordt groter en groter.......

Toen wij in 2005 in Otautau woonden, is er in juli zoveel sneeu gevallen in delen van Otago, dat er geen electricitei meer was. Er werden reddingshelicopters ingezet om voedselpakketten te droppen voor de mensen op het platteland, omdat alles dichtgesneeuwd was. Het kan dus allemaal hier. Maar hoe mooi het weer hier in Marlborough nog steeds kan zijn, voor mij is de winter nu officieel begonnen!

Ze zijn er: de eerste besneeuwde bergtoppen van het jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten