woensdag 22 mei 2013

Reden voor een feestje! (Marja)

Na negen maanden van papierwerk, dingen over en weer sturen, telefoontjes naar hier en daar is het dan sinds vandaag officieel: we zijn resident  in Nieuw-Zeeland!  Dat betekent, dat we recht hebben op gezondheidszorg hier, de kindeern mogen nu naar de tandarts, ik mag cursussen volgen ipv alleen maar werken. kortom, nu tellen we helemaal mee!

Over twee jaar mogen we een permanent residentschap aanvragen. in die tussentijd moeten we wel dingen regelen als we het land uit willen (zeg voor een vakantie in Fiji bijvoorbeeld). Ik moet nog even uitzoeken hoe we dat zouden moeten regelen, maar dat moet geen probleem zijn. Na die  twee jaar is het residenkschap voor altijd, ook voor onze kinderen.

Stel dat  we weer in NL zitten en zij willen na hun studie een jaartje wonen en werken in NZ, dan is dat geen enkel probleem. Of een studie volgen; geen probleem!

Maar de ervaring leert, dat dingen altijd anders kunnen lopen dan gepland, dus we zien wel hoe alles gaat lopen. In ieder geval zijn we de komende tijd een stukje meer Kiwi's geworden door dit mooie papiertje in ons paspoort.....

Nu nog even bedenken, hoe we dit op gepaste wijze kunnen gaan vieren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten