woensdag 29 mei 2013

Gumboots (Marja)

Ze zijn hier wild van gumboots, de gewone ordinaire regenlaars. Er is zelfs een liedje over gemaakt!
Wel al een tijdje terug, maar iedereen weet waar het over gaat...

Maar er gebeuren ook veel ongelukken mee. Als je hier een ongeluk hebt gehad (van het struikelen over iets, rug verdraaien tot een auto ongeluk) is ACC de instantie die alle medische zorg vergoedt voor je.  En die houden ook bij, wie er wanneer waar aan geholpen is. En daar rolt zo nu en dan een advies uit. Er zijn vorige winter meer dan 160 claims binnen gekomen die te maken hadden met verwondingen die waren opgelopen tijdens het aantrekken, uittrekken, schoonmaken, gooien, lopen, rennen en springen met en van de zogeheten gummies.

Zo was er iemand, die na een modderig spel zijn laarsen met kokend heet water afspoelde, terwijl zijn voeten er nog inzaten.

Iemand anders is er achter gekomen, dat je het hout beter kunt hakken met schoenen met stalen neuzen in plaats van een mooie, rubberen regenlaars.  Dat geldt voor het werken met een kettingzaag ook trouwens.
Maar er zijn ook mensen die binnenkomen omdat ze zijn gestruikeld over rondslingerende laarsen, of zich hebben bezeerd tijdens een spelletje gumboot tossing (smijten met die  dingen zeg maar).
Of ze zijn gebeten door spinnen, die ineens een voet hun huis zagen binnenkomen.

Hier even een leuke uitspraak van een NZ:
"We Kiwis are an innovative bunch, and when it comes to finding ways to injure ourselves with our gumboots, we've pretty much left no stone unturned," said John Beaglehole, ACC's general manager of insurance and prevention services.

Dat zegt het wel zo'n beetje he. Maar waarom dan? Het is toch een cultuur ding denk ik, want even verderop stond dit:
"After all, there aren't too many countries in the world where you can wander along the main street in your gummies, without anyone so much as blinking an eyelid," Beaglehole said.

En inderdaad. Ik kijk hier nergens meer van op. Mensen in sloffen, op blote voeten op straat. Kan allemaal en gebeurt ook allemaal. Combi blote voeten en dikke muts op (want winter) : check.
Toch ga ik nog even nadenken, of ik met dit stukje intergratie mee ga doen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten