dinsdag 30 oktober 2012

Life goes on (Marja)

Nu we hier zo'n twee maanden zitten, begint het leven zo zijn routines te krijgen. Dus door de week wordt de wekker gezet om 7.30, waarna Fons en ik zo rond 7.40 ons bed letterlijk uitrollen, omdat we nog steeds op matrassen op de vloer slapen. Koud in huis, dus snel kleren aan, extra vest eroverheen en de kinderen uit bed halen. Ontbijten loopt altijd uit (was in NL niet anders), daarna kinderen manen tot tandenpoetsen , haren kammen. Vervolgens worden de kinderen ingesmeerd met een factor 70+, zodat ze als het goed is niet verbrand thuis komen (en zonder hoed en zonder zonnebrand mogen de kinderen niet naar buiten in de pauzes). Vanmorgen was het 14 graden buiten (16 graden binnen) toen ik de kinderen wegbracht naar school. Een keer in de zoveel tijd moeten we nog terug het huis in voor een vergeten hoed/tas of andere dingen die mee moesten naar school. We zetten de auto bij de praktijk, geven papa een kus en lopen het laatste stukje naar school. Zodra de kinderen veilig en wel op school zijn, ga ik met de jongste grote hulp naar de Count Down (supermarkt) om boodschappen te doen.  Vandaag was de temperatuur inmiddels opgelopen tot 21 graden! Dan wat huisklussen en de moestuin in en voila: tijd om de kids te halen. Omdat de temperatuur inmiddels gestegen was tot 26 graden, gingen we na de afternoon tea het zwembad in. De jongste kan helemaal niet zwemmen, dus dan ben ik (helaas...) verplicht om ook bij het zwembad te gaan zitten. Maar de jongste vindt het water te koud (net als ik), dus pootje baden was meer dan genoeg lol voor de dag.
Kids douchen, eten maken, daarna hardlopen in de heuvels en dan bedtijd voor de kinderen  voordat we zelf even kunnen bankhangen en gaan slapen. Inmiddels zakt de temp weer, zowel buiten als binnen, dus de vesten worden weer uit de kamers gehaald en aangetrokken.
Jullie zien het: helemaal hetzelfde is het niet, maar op het zwembad na en op het mooie weer met heerlijke temperaturen en af en toe regen, is het verschil te verwaarlozen!
En morgen is er weer zo'n dag......zucht.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten