maandag 22 oktober 2012

Pepernoten (Marja)

Wij huren het huis waarin we wonen en hebben te maken met een beheerder, Marietta. Zij heeft Nederlandse ouders en was laatst in Wellington. Daar vlakbij is een Dutch shop, waar je allemaal Nederlandse lekkernijen kunt kopen.  En ze was toen zo lief om speculaaskruiden voor me mee te nemen. Die roken zoooooo lekker..... En aangezien de kinderen al in hun hoofd hadden om te trakteren vond ik het wel een goed idee, om pepernoten te gaan bakken. Zonder melk en boter, vanwege de melkproblemen van de jongste. Maar ja.... drie kinderen , dat is drie klassen. En dan is het leuk, als we de praktijk ook wat laten proeven. En Marietta, zodat ze kan proeven dat de kruiden goed terecht zijn gekomen. En de juffen op school, omdat ze ons hebben opgevangen. En dan de boer waar we de schapenmelk altijd van krijgen (zonder er iets voor te willen hebben). En dan zijn er nog een paar Nederlanders die er ook van kunnen genieten ....

eerst deeg maken, laten rusten en rollen maar!

dit ruikt zo lekker!
Het moeilijkste deel: af laten koelen zonder op te eten...


En dan op een geheime plek opbergen

Ik heb nu 1,5 kilo aan pepernoten liggen, er ligt nog een halve kilo klaar om gerold en gebakken te worden. Want we willen zelf natuurlijk ook wel lekker kunnen snoepen zonder dat we alles moeten afwegen. En toch is het vreemd, als je in je t-shirt de pepernoten uit de oven haalt en in de zon opeet. Gelukkig wordt er deze week weer nachtvorst voorspeld, dus dan hebben we nog iets van winter achtig weer hier 's avonds. Want nachtvorst houdt in, heldere nachten en dus dagen van 18-20 graden overdag... toch maar vreemd hier...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten