vrijdag 26 oktober 2012

Ute (marja)

Als je hier bent, leer je al snle de belangrijkste woorden. Een van die woorden die je veel hoort, is ute. Dat is een afkorting van utility vehicle. En ze zien er zo uit:

dit zijn dan de nieuwe, je hebt ze ook die er anders uitzien!
Het zijn pick up trucks, waar je van alles mee kunt doen: off road rijden, kampeerspullen in gooien, zelf in de achterbak slapen,  je kajak achterin gooien of je grotere boot erachter aan hangen.... alles kan. Doordat er hier veel wegen van gravel zijn en niet zo mooi geasfalteerd als in NL, rijden hier veel mensen in een 4wdrive.
Of in een busje, want daar kan je ook veel mee doen. En de toeristen rijden dan weer veel in campers rond. De maatschappij is er ook op ingericht: zo zijn de wegen redelijk ruim en de parkeerplekken zijn een stuk ruimer dan in NL. Hier past het om in een off road auto te rijden, op de PC Hooft Straat (waar ik natuurlijk regelmatig te vinden was), tsja.... daar is zo'n auto toch niet voor gemaakt. Ze zijn hier modderig, vies, maar worden dus wel gebruikt.
En de drive thru is er ook op gemaakt. Kennen jullie dat reclame spotje nog dat er een heeel klein jongetje gaat bestellen bij de balie van Mc Donalds? En ze zei meneer tegen hem?
Nou, toen wij eens door de drive thru gingen om patat te halen, kregen wij hetzelfde gevoel. De raampjes zijn gemaakt voor echte grote-mensen-auto's en wij zaten in onze lage volvo omhoog te kijken en te roepen dat we er graag bbq saus bij wilden....
Ik had niks met deze auto's toen we in NL waren, maar nu lijkt een 4wdrive me echt het einde....ikwilhemikwilhemikwilhem! En dan niet eentje voor op de PC Hooft, maar eentje voor door de molesworth en om naar dat strandje te gaan waar iedereen zo enthousiast over is... (is niet ver, alleen maar drie kwrtier zigzaggen over een gravelweg en dan ben je er al...).
Hmm.... toch maar een lot kopen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten