woensdag 31 oktober 2012

Papieren hobbel deel 1 (Marja)

Afgelopen maandag zijn we in Nelson geweest en hebben we ook even gedag gezegd tegen iemand van de maatschappij die onze spullen straks komen brengen (NZvanlines)
De container staat in Nelson, maar voordat alles bij ons kan komen, moet e nog een papiermolen een rondje of wat draaien.
Het eerste station is customs (de douane). Die gaan kijken, wie we zijn, welke bedoelingen we hebben en of we spullen mogen invoeren. Fons moest papieren ondertekenen waarin hij belooft, dat hij de motor niet binnen twee jaar verkoopt en dus geen handelaar is. En dan moet hij hem nog registreren op naam hier in NZ.
Vandaag hebben we gehoord, dat de douane het sein op groen heeft gezet voor onze spullen!
Dat houdt in, dat de verhuizer de container kan halen van de werf en naar de stalling van de verhuizer kan worden verplaatst.
Daar wordt de container leeggehaald en de inhoud gaat naar een verhuiswagen. Daar komt de MAF bij kijken. Die hebben net hun naam veranderd in MPI: ministery of Primary Indrustry. Die gaan kijken welke spullen we precies invoeren en of alles schoon en netjes is. De motor bijvoorbeedl zal aan een grondige inspectie worden geworpen. Maar dat wordt dan weer door een derde partij gedaan. En als al deze mensen het idee hebben dat het wel snor zit, dan ......dan....... kan de verhuiswagen naar ons toe!
Volgens de verhuizer zou dat vrijdag al kunnen zijn, maar ik begin de kiwi's te leren kennen....dat kan dus ook eind volgende week gebeuren als het erg mooi weer wordt: want dan geniet je ervan en ga je lekker een dagje naar het strand.
Maar goed, we're getting close, very close.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten