maandag 31 december 2012

Camping (Marja)

Nieuw-Zeeland heeft heel veel mooie kampeergronden. De ene is  wat luxer dan de andere. Maar er is keus genoeg. Wij hebben als gezin nog nooit gekampeerd, maar waren afgelopen weekend uitgenodigd om een nachtje op een camping vlakbij Picton te komen.   Er zou gezorgd worden voor alles, we hoefden alleen maar ons eigen eten  mee te nemen en onze eigen kleren en een hoofdkussen. Het weer was super zaterdagochtend, dus zwemkleding, warme kleding, handdoeken, eten voor 6 personen  ( lunch, afternoond tea, diner, avond snack, ontbijt, morning tea en lunch.... das veel!) en de zes personen zelf werden in de volvo gestapeld en op weg waren we!

Toen we er bijna waren viel het ons op, hoe ontzettend mooi groen het daar was vergeleken met Blenheim. Mooie grote varens langs de weg, grote bomen, prachtig!

En even om een lang verhaal kort te maken: veel groen betekent over het algemeen, dat je je regenlaarsen mee moet nemen... dat hadden we dan weer niet gedaan, maar was achteraf toch niet een overbodige luxe geweest... regen, regen, regen en regen... En een enorme storm die 's nachts ervoor zorgen, dat de auto's voor de tenten geparkeerd mochten worden om ze nog enigzins te beschermen tegen de rukwinden.
Onze gastvrouw liet ons weten, dat ze in al die jaren dat ze aan het kamperen was in de zomer, het nog nooit zulk slecht weer was geweest. Wij hebben in ieder geval geen oog dichtgedaan die nacht en na een ochtend met 10 personen in een van de caravans gezeten te hebben, vond ik het wel weer mooi geweest. Ik had het zoo koud..alles was klam en nat.... duidelijk een mooi weer kampeerder hoor ik jullie zeggen....

Na morning tea reden we naar huis. En na 20 minuutjes rijden waren we weer in Blenheim, waar de zon scheen! De vesten en truien gingen weer uit, de t shirtjes weer aan. En 's avonds stond ik mijn moestuintje water te geven, terwijl op de camping de natuur wel voor het groen zorgde..

De kinderen vonden het een  geweldig avontuur, dus we gaan het het nog een keer doen. Maar dan misschien de glamping variant. Of dan in ieder geval een camping met  een toiletgebouw met een douche erin  en licht, zodat je 's nachts kan zien waar je heen moet en wat je aan het doen bent....
Want dat miste ik wel: nergens een wastafel of douche... dit was duidelijk een camping ground for the die hards..... en wij zijn groentjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten