zondag 16 december 2012

Summer time (Marja)

Vandaag vierden we, dat de jongste telg van ons gezin al weer 3 jaar oud is. Gisteren was zijn officiele verjaardag, maar toen hadden we een kerstlunch (daarover meer later).
Er werd wel wat warmte verwacht, dus hadden we de gasten verteld, om zwemkleding mee te nemen (ideaal kan ik je zeggen!!).

Nog steeds zijn we niet gewend aan de warmte en de kracht van de zon. De kiwi-gasten gingen met hoed en zonnebril op meteen in de schaduw zitten, terwijl alle import-kiwi's  de zon even opzochten of zich in het zwembad bevonden.

We hebben al sinds we hier zijn een houten dek, waar we regelmatig op te vinden zijn. Maar vandaag viel het Fons op, dat de spijkers uit het hout staken. Daarop reageerde een van de gasten, dat dat gebeurt door de zon. Door de zon trekt het hut krom en komen de spijkers omhoog. Die moet je regelmatig even vasthameren in de zomer als het mooi weer is. Ik heb even gekeken of ze een grapje maakten, maar ze waren serieus... De echt  goeie deks worden met schroeven vastgemaakt om dit probleem te voorkomen. Echt? Serieus? Maar ja....echt....serieus...

Verder hebben we onze kinderen echt op het neurotische af ingesmeerd met een factor 70+  zonnebrand als ze naar buiten gingen. Maar vandaag is een van onze kinderen (ondanks smeren dus!!) toch bijna verbrand. Dat was dus alleen het ochtendzonnetje tot een uur of 12 he... Nieuwe regel voor de zomervakantie: 's morgens tot een uur of 11 lekker zwemmen, dan binnen aan de lego ofzo, om dan om een uur of 4 's middags weer uit ons hol te komen om nog even veilig te gaan zwemmen.... Nog steeds erg wennen dus...

Vandaag overdag 28 graden, komende nacht  koelt het af tot een graad of 12....vanmiddag kwam de wind op met windvlagen tot wel 60 km/u bij een temp van 24 graden.... Summer time Blenheim Style!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten